Acasa InternationalExterne Coreea de Nord a lansat 10 RACHETE cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord a lansat 10 RACHETE cu rază scurtă de acţiune

scris de C.S.
0 afisari

Coreea de Nord a procedat duminică la tiruri de testare a zece rachete cu rază scurtă de acţiune, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării, un nou semn de iritare din partea Phenianului faţă de continuarea unor manevre militare comune sud-coreeano-americane.

Rachete cu rază scurtă de acțiune, lansate de Coreea de Nord.

Rachetele au fost lansate de pe coasta de est a Coreei de Nord către Marea Japoniei şi au parcurs traiectorii de aproximativ 70 de kilometri, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului.

În urma tirului de rachetă nord-coreean, la ora locală 6.20 (11.20, ora României), armata noastră este vigilentă în privinţa unor provocări din partea Coreei de Nord”, a declarat el.

Începând de la sfârşitul lui februarie, Phenianul a procedat la mai multe tiruri de rachete cu rază scurtă de acţiune.

Aceste tiruri nu urmează să provoace o intensificare bruscă a tensiunilor în peninsula coreeană, unii experţi apreciind că aceste gesturi sunt menite să exprime nemulţumirea regimului stalinist faţă de exerciţii militare în curs Statele Unite-Coreea de Sud.

Aceste manevre anuale au început pe 25 februarie şi continuă până în aprilie.

După luni de tensiuni puternice, în iarna lui 2012 şi primăvara lui 2013, relaţiile dintre Seul şi Phenian au intrat într-o fază relativ calmă. Luna trecută au avut loc reuniuni ale unor familii despărţite în timpul Războiului din Coreea (1950-1953), reluate după o perioadă de trei ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult