Acasa InternationalExterne 1,42 m: Coreea de Nord a redus înălţimea minimă pentru soldaţi

1,42 m: Coreea de Nord a redus înălţimea minimă pentru soldaţi

scris de Stefan Galai
8 afisari

Armata nord-coreeană a redus înălţimea minimă necesară soldaţilor la înrolare cu 3 centimetri, de la 1,45 m la 1,42 m, potrivit unui ziar din Seul.

Coreea de Nord a redus înălţimea minimă necesară soldaţilor la înrolare din cauză că actuala generaţie suferă de rahitism ca urmare a foametei care a bântuit în ţară la mijlocul anilor 1990, scrie ziarul Daily NK, cotidian pe internet redactat de refugiaţi nord-coreeni, în general bine informaţi, preluat de AFP, citată de Moldpres.

„Erau mulţi băieţi prea mici, care nu răspundeau exigenţelor în privinţa înălţimii…; armata acceptă de acum pe cei care au peste 1,42 m”, a afirmat o sursă nord-coreeană în Daily NK.

În Coreea de Nord, toţi bărbaţii de 16-17 ani trebuie să efectueze serviciul militar obligatoriu de cel puţin zece ani. Şi femeile sănătoase fac serviciul militar, dar cu o durată mai scurtă.

Tinerii nord-coreeni care merg acum să facă armata s-au născut la mijlocul anilor 1990, când, în Coreea de Nord, foametea a ucis sute de mii de persoane şi a slăbit aproape tot restul populaţiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult