Acasa InternationalExterne Coreea de Nord: Alimentarea cu carburant a rachetei a început

Coreea de Nord: Alimentarea cu carburant a rachetei a început

scris de Stefan Galai
5 afisari

Coreea de Nord, care de miercuri are un nou ministru al forţelor armate, a început să alimenteze cu carburant racheta pe care urmează să o lanseze pentru a plasa pe orbită un satelit civil.

Coreea de Nord racheta gata de lansare

Coreea de Nord racheta gata de lansare

Alimentarea cu carburant a rachetei este în curs, a anunţat miercuri directorul Centrului de control aerospaţial din Phenian, Paek Chang-Ho, transmite AFP şi Reuters, preluate de Moldpres.

„Cred că umplerea rezervoarelor cu combustibil va fi finalizată la timp. În ceea ce priveşte data exactă de lansare (a rachetei) rămâne la latitudinea conducerii de stat”, a afirmat Paek Chang-Ho. „Suntem pe punctul de a injecta carburantul chiar în momentul în care vorbim. Procesul a început”, a adăugat el, vorbind în faţa ziariştilor străini.

Un grup de zeci de jurnalişti străini a fost autorizat, în premieră, să viziteze această instalaţie păzită de armată, într-un gest de transparenţă destinat, potrivit Phenianului, să demonstreze că este vorba chiar de lansarea unui satelit de uz civil şi nu a unei rachete balistice, cu rază lungă de acţiune.

SUA şi aliaţii lor sud-coreeni şi japonezi acuză Coreea de Nord că pregăteşte de fapt un test cu rachetă balistică, capabilă să atingă teritoriul american.

Coreea de Nord are un nou ministru al forţelor armate

Coreea de Nord a numit miercuri un nou ministru al forţelor armate, a anunţat mass-media oficială nord-coreeană, relatează AFP, preluată de Moldpres.

Ziarul oficial al Partidului Muncitorilor din Coreea (PTC), Rodong Sinmun, a menţionat un discurs rostit de Kim Jong-Gak, însărcinat până în prezent cu organizarea şi administrarea armatei, numindu-l „ministru al forţelor armate ale poporului”.

Kim Jong-Gak îl înlocuieşte pe Kim Yong-Chun, în vârstă de 75 de ani, care s-a aflat în această funcţie din 1956.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult