Acasa InternationalExterne Coreea de Nord ameninta cu “cea mai aspra pedeapsa”

Coreea de Nord ameninta cu “cea mai aspra pedeapsa”

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Reactia militara a Republicii Democrate Populare Coreea va fi cea mai aspra pedeapsa vazuta vreodata in lume”, a avertizat un purtator de cuvant al armatei nord-coreene, intr-un comunicat transmis de agentia oficiala de stiri a tarii.

Coreea de Nord a declarat ca „va riposta fara mila fata de imperialistii americani si de tradatorii sud-coreeni”, ca raspuns la exercitiile militare pe care cele doua tari le-au inceput luni in comun, relateaza CNN, citat de realitatea.net. Legaturile dintre Corei s-au deteriorat semnificativ dupa scufundarea la 26 martie a unei nave sud-coreene, incident in care 46 de militari au murit. O ancheta internationala a constatat ca nava a fost lovita de o torpila nord-coreeana, insa Phenianul a negat orice implicare. Statele Unite si Coreea de Sud au desfasurat, la sfarsitul lui iulie, cele mai importante manevre comune, menite sa avertizeze Coreea de Nord. In urma cu 10 zile, Coreea de Sud a lansat cele mai vaste manevre de aparare antisubmarin din istoria sa, in apropiere de zona de frontiera cu Nordul, in pofida amenintarilor cu represalii din partea Phenianului, a anuntat la acel moment Ministerul sud-coreean al Apararii. Coreea de Nord a asimilat, cu o zi inainte, aceste exercitii cu o “invazie directa” si a amenintat cu o “riposta fizica viguroasa”. Ultimele evolutii din zona au intensificat tensiunile din peninsula, in conditiile in care Coreea de Nord a parasit, de peste un an, negocierile purtate de sase tari cu scopul de a o convinge sa renunte la ambitiile sale nucleare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult