Acasa InternationalExterne Coreea de Nord ameninta cu declansarea unui razboi nuclear „sfant”

Coreea de Nord ameninta cu declansarea unui razboi nuclear „sfant”

scris de M.A.
3 afisari

Coreea de Nord „este pe cale să se pregătească de declanşarea unui război sfânt, la momentul oportun, bazat pe forţele de disuasiune nucleară, pentru a răspunde acţiunilor inamice”, anunţă agenţia oficială nord-coreeană (KCNA). „Forţele armate revoluţionare din Coreea de Nord sunt pe cale să se pregătească deplin de declanşarea unui război sfânt al dreptăţii, bazat pe disuasiunea nucleară, pentru a răspunde acţiunilor inamicilor care împing situaţia în pragul războiului”, precizează KCNA, citata de Mediafax.

Agenţia nord-coreeană îl citează pe ministrul Forţelor Armate, Kim Young-Chun, care a transmis acest mesaj cu ocazia unei reuniuni organizate la împlinirea a 19 ani de când Kim Jong-Il a devenit comandantul suprem al armatei nord-coreene. Potrivit Phenianului, exerciţiile militare organizate de Coreea de Sud au rolul pregătirii unui nou război. „Forţele sud-coreene au comis o provocare militară gravă reluând atacurile împotriva Coreei de Nord în cursul recentelor manevre militare, în vederea unui nou război de agresiune”, adaugă KCNA. Coreea de Sud a efectuat noi manevre militare joi, la doar câţiva kilometri de frontiera nord-coreeană. Exerciţiile aeriene şi terestre sunt cele mai ample de anul acesta şi au loc la doar o lună după atacul nord-coreean asupra insulei sud-coreene Yeonpyeong.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult