Acasa InternationalExterne Coreea de Nord avetizează că va lansa satelit după satelit

Coreea de Nord avetizează că va lansa satelit după satelit

scris de Stefan Galai
1 afisari

Coreea de Nord, care a lansat vinerea trecută  fără succes o rachetă purtătoare a unui satelit de observare terestră, a avertizat vineri că va lansa „satelit după satelit”.

Satelit

(Foto: okasimtoday.com)

Phenianul subliniază într-un comunicat oficial că a stabilit cauzele care au dus la dezintegrarea rachetei tip Unha-3, care a explodat, vinerea trecută, la două minute de la decolare, informează Moldpres.

Datele colectate după eşec reprezintă „o garanţie credibilă al unui mare succes viitor”, afirmă în raportul său Comisia nord-coreeană pentru tehnologie spaţială.

Coreea de Nord a lansat, vinerea trecută, fără succes o rachetă purtătoare a unui satelit de observare terestră, conform anunţului Phenianului. Racheta a explodat la două minute după ce a fost lansată şi a căzut în Marea Japoniei, la 165 kilometri de coastele Coreii de Sud.

Mai multe ţări, în special SUA, Japonia şi Coreea de Sud au acuzat Phenianul că testează de fapt o rachetă balistică cu rază lungă de acţiune, capabilă să transporte focoase nucleare, încălcând rezoluţiile ONU care îi interzice desfăşurarea de activităţi nucleare şi balistice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult