Acasa InternationalExterne Coreea de Nord: Kim Jong-Un internat ȋn spital de peste 2 sǎptǎmȃni

Coreea de Nord: Kim Jong-Un internat ȋn spital de peste 2 sǎptǎmȃni

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Surse sud-coreene au anunțat cǎ liderul nord-coreean Kim Jong-Un ar fi suferit o intervenție chirurgicală la mijlocul lunii septembrie și rămâne internat în spital.

Coreea de Nord: Kim Jong-Un internat ȋn spital de peste 2 sǎptǎmȃni (foto:ziuanews.ro)

Coreea de Nord: Kim Jong-Un internat ȋn spital de peste 2 sǎptǎmȃni (foto:ziuanews.ro)

Sursa publicației sud-coreene The Chosun Ilbo, care a vizitat recent Coreea de Nord, a anunțat cǎ Kim Jong-Un și-a rănit glezna de la piciorul drept, după un șir lung de vizite de lucru pe care le-a efectuat în luna iunie, astfel încât a ajuns să aibă fracturi la ambele glezne pentru că nu a tratat la timp problemele. Astfel, intervenția chirurgicală ar fi avut loc la jumătatea lunii septembrie, la clinica Bonghwa din Phenian, un spital exclusivist pentru membrii de partid de rang înalt, iar în prezent președintele nord-coreean este în continuare internat în această clinică, pentru recuperare.

Ziarul sud-coreean a menționat și cǎ mai multe gărzi de corp au fost postate în jurul salonului unde se află Kim Jong-Un și nivelul de securitate este foarte ridicat în acest perimetru. Un responsabil din serviciile secrete sud-coreene a declarat că mașina oficială a lui Kim Jong Un nu pare să fi părăsit Phenianul, astfel încât este probabil ca el să fie în capitală. Potrivit acestuia, supraponderal, liderul nord-coreean și-a luxat gleznele în timpul unui istovitor turneu la baze militare și fabrici, în timpul căruia a purtat niște pantofi bărbătești cu toc, ca să pară mai înalt. În același timp, serviciile secrete sud-coreene au stabilit că o echipă de medici din Europa s-a deplasat recent în Coreea de Nord.

Suspiciunile în legătură cu starea sa de sănătate au reapărut joia trecută, când nu a fost prezent la o sesiune a Adunării Supreme a Poporului de la Phenian. De altfel, ȋntr-un gest rar, televiziunea de stat nord-coreeană a difuzat tot atunci imagini în care liderul nord-coreean apărea șchiopătând, sugerând că acesta este bolnav. Totodatǎ, conform Agerpres, ziarul oficial Rodong Sinmun Daily scria recent că liderul nord-coreean „a lucrat” vizitând diverse facilități și înfruntând vremea caldă de vară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult