Acasa InternationalExterne Coreea de Nord pregăteşte o nouă lansare de rachetă

Coreea de Nord pregăteşte o nouă lansare de rachetă

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Imaginile surprinse de satelitul Digital Globe Inc au indicat că autorităţiile de la Phenian se pregătesc pentru o nouă lansare de rachetă cu rază lungă de acţiune.

Coreea de Nord pregăteşte un nou test de lansare de rachetă (Foto:washingtonpost.com)

Imaginile prezentate de satelit arată o reluare a activităţii la Sohae (nord-vest), unde a avut loc lansarea eşuată a unei rachete în aprilie 2012. Operatorul a anunţat că „dat fiind nivelul de activitate observat”, în ceea ce priveşte „camioanele, persoanele şi cisternele, dacă intenţionează acest lucru, Coreea de Nord ar putea desfăşura cea de-a cincea lansare de satelit în cursul următoarelor trei săptămâni”, pregătirile fiind similare cu cele observate înaintea operaţiunii din aprilie.

Phenianul anunţase că racheta din aprilie denumită Taepodong-2 cu o rază de acţiune de 6.700 de kilometri, trebuia să lanseze pe orbită un satelit civil, dar Seulul, Washingtonul şi aliaţii lor au văzut în aceasta o nouă etapă în punerea la punct a unei rachete cu focos nuclear. Conform mediafax, Coreea de Nord încearcă de mai multe decenii să îşi perfecţioneze tehnologia în materie, însă testele sale s-au dovedit puţin concludente. Phenianul a realizat în perioada 2006-2009 două teste nucleare care i-au adus sancţiuni grele din partea Consiliului de Securitate al ONU

5 comentarii

BULA 28-11-2012 - 06:26

Ar fi avut si Romania rachete si sateliti, chiar si bomba A, daca nu reuseau vesticii sa destabilizeze URSS-ul si tarile din Est.

ValVerde 28-11-2012 - 06:52

Da, dar atunci nu mai aveai tu motive sa plingi.
Iti dai seama ce nefericit ai fi daca nu ai avea motive ridicole de a boci?

Asa, te uiti in ochii Pribeagului, cu jale, si mai scrieti si voi o poezie de inima albastra…

BULA 28-11-2012 - 07:46

E clar ca lucrezi la CIA (psiholoaga lu’ Peste). Intervii pe forum doar la subiectele legate de interesele SUA.

Europeanuul 28-11-2012 - 09:48

Bula, oamenii din Coreea de Nord traiesc sub teroarea unui stat militaro-polietensc condus de o sleahta de sarlatani (asa cum am trait si noi in RSR). Armata chineza ii folosesc ca „proxy” acolo, sustinindu-i cu rachete si bani (pretul il platesc oamenii din nordul Coreei).

BULA 28-11-2012 - 10:34

Nu compara mentalitatea asiaticilor cu a romanilor. Dar chiar si asa, Coreea de Nord e o tara independenta, neregulata de bisnitarii internationali.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult