Acasa InternationalExterne Coreea de Nord. Racheta tip Unha-3 a fost instalată în poligon

Coreea de Nord. Racheta tip Unha-3 a fost instalată în poligon

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Racheta cu ajutorul căreia Coreea de Nord a anunţat  doreşte să lanseze în decembrie un satelit civil a fost amplasată în poligonul de la Sohae.

Coreea de Nord. Racheta tip Unha-3 a fost instalată în poligon (foto:examiner.com)

O sursă din cadrul guvernului sud-coreean a anunţat pentru publicaţia Yonhap că la poligonul de la Sohae, Coreea de Nord a finalizat instalarea rachetei tip Unha-3, prin care se doreşte să se facă uitat eşescul din aprilie 2012 şi să se lanseze un satelit civil. Phenianul urmează să treacă la instalarea unor echipamente, ca de exemplu radare şi camere, după care urmează umplerea rezervoarelor cu carburant.

Coreea de Nord a fost condamnată de către Coreea de Sud şi aliaţii săi, inclusiv Statele Unite, dar şi de către ONU şi Rusia, după ce a anunţat weekendul trecut că intenţionează să procedeze la un tir de rachetă cu rază lungă de acţiune cu scopul amplasării pe orbită a unui satelit de observare terestră, undeva în perioada 10-22 decembrie. Acestea sunt de părere că este vorba despre un nou test de rachetă balistică cu rază lungă de acţiune, în contextul în care regimul stalinist este vizat de multiple sancţiuni internaţionale, după efectuarea a două teste nucleare, în 2006 şi 2009, în urma unor tiruri de rachete cu rază lungă de acţiune.

Conform mediafax, secretarul de Stat amaerican Haillary Clinton a îndemnat marţi, la Bruxelles, atât NATO, cât şi Rusia, să exercite presiuni asupra Phenianului, pentru ca să renunţe la proiect. China, un susţinător economic şi singurul aliat al Coreei de Nord, s-a declarat duminică „preocupată” de proiectul nord-coreean, exprimându-şi speranţa ca „părţile vizate să facă un efort să promoveze stabilitatea în Peninsula Coreea„. Coreea de Nord afirmă că acest tir are scopuri „paşnice” şi că este vorba despre o misiune de natură ştiinţifică destinată plasării pe orbită a unui satelit civil.

2 comentarii

BULA 05-12-2012 - 09:17

Bine ca tarile din Asia nu sunt conduse de ovrei, ca pe unde s-au bagat ovreii la conducere s-a ales praful de tarile alea (URSS, Imperiul Britanic, SUA, etc).

BULA 05-12-2012 - 09:43

Razboiul e catalizator de energii, parca asa se zicea. Faptul ca SUA tin in tensiune tari ca Iranul si Coreea de Nord, a determinat conducerea acelor tari sa investesca in cercetare si dezvoltarea tehnologiei militare. Si sa luam in calcul ca starea de razboi le permite acelor tari sa-i lichideze fara probleme pe toti cei care sunt racolati ca spioni de catre SUA.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult