Acasa InternationalExterne Coreea de Nord: Unchiul lui Kim Jong-Un a fost executat. Reacția Seulului

Coreea de Nord: Unchiul lui Kim Jong-Un a fost executat. Reacția Seulului

scris de Z.V.
18 afisari

Jang Song-Thaek, unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-Un a fost executat joi, 12 decembrie, după ce a fost condamnat la moarte de către un tribunal militar special.

Coreea de Nord: Unchiul lui Kim Jong-Un a fost executat. Reacția Seulului (Foto: english.chosun.com)

Coreea de Nord a confirmat oficial înlăturarea din funcție, pentru că a comis „acte criminale” și a condus „o facțiune contrarevoluționară”, a influentului Jang Song-Thaek, unchiul lui Kim Jong-Un, considerat până de curând ca fiind al doilea în ierarhia regimului comunist de la Phenian. Acuzat de „trădare a națiunii”, Jang a fost condamnat la moarte de un tribunal militar special. Regimul îl acuză în special pe Jang Song-Thaek de trădarea lui Kim Jong-Un și a tatălui acestuia, Kim Jong-Il, care a condus țara din 1994 până la moartea sa în 2011. De menționat că, în primii doi ai de conducere a lui Kim Jong-un, Jang Song Taek a jucat rolul de regent, ajutându-l pe tânărul lider să-și însușească noile atribuții, potrivit Agerpres.

Coreea de Sud și-a exprimat vineri „îngrijorarea profundă”, după anunțul execuției lui Jang Song-Thaek, unchiul liderului nord-coreean și considerat al doilea om în stat, relatează France Presse. „Guvernul are motive serioase de îngrijorare în legătură cu evoluțiile recente în Coreea de Nord și urmărește foarte atent situația”, a declarat într-un comunicat Ministerul Unificării însărcinat cu relațiile între cele două țări vecine și surori inamice. Coreea de Sud va fi pe deplin pregătită ‘pentru toate posibilitățile în viitor’, lucrând în același timp îndeaproape cu aliații săi.

12 comentarii

urbos 13-12-2013 - 11:07

Sa execute si canalia de la Cotroceni, cu toata familia, ar face si idiotul asta o fapta buna.

Antibasistul 13-12-2013 - 14:31

Sa trimitem o scrisoare dictatorului Kim Jong, SA-L ANUȚAM CA MAI ARE un unchi, la Cotroceni!

pathfinder 13-12-2013 - 14:48

Corect!

Si unul in palatul Victoria,
Si unul ca sef de senat in parlament.

Antibasistul 13-12-2013 - 16:23

Gresit, e doar ala de la Cotroceni!

pathfinder 13-12-2013 - 16:26

1. Incorect!
2. Antigresit!
3. Antiantibasescu!

Antibasistul 13-12-2013 - 18:12

E doar ala de la Cotroceni!

ValVerde 13-12-2013 - 21:07

Tribunal militar o pla…l-a prins grasu pe Song-Thaek cind incerca sa-i fure desertul (cind se dusese el la wc si s-a intors brusc ca ii era frica sa nu-i fure aia prajitura cu frisca si inghetata).

Are asta mutra de unu’ care lasa ceva in farfurie ?

Tache 15-12-2013 - 06:01

În Coreea de Nord a fost executată „a doua persoană din stat”, unchiul liderului Kim Jong-un. Jang Song-Thaek era considerat unul din cei mai influenţi politicieni ai ţării. Printre „crimele odioase” de care este acuzat se numără şi vânzarea unui teren în zona comercial-economică Rajin-Sonbong, pe un termen de 50 de ani, unui stat străin.

Zona este situată în nord-estul Coreii de Nord şi se învecinează cu provincia chineză Jilin şi ţinutul Primorie din Rusia. China, principalul aliat al Coreii de Nord şi principalul ei partener economico-comercial, este foarte activă în această zonă.

„Eu am văzut reacţii foarte diferite la eliminarea politică a lui Jang Song-Thaek. Unii afirmau că Jang a promovat o politică pro-chineză foarte pronunţată, alţii, că Jang controla comerţul cu China şi a câştigat personal foarte mult de pe urma lui şi că tocmai chinezii au propus demiterea lui”.

„Jang Song-Thaek a fost demis pentru că a lucrat foarte activ cu chinezii. De aceea ar fi ciudat să credem că Beijingul ar fi putut să facă lobby sau să salute decizia demisiei lui Jang Song-Thaek. Cel mai probabil, toate acordurile cu China vor fi revizuite pentru a fi mai rentabile pentru Coreea de Nord”.

Unul din motivele pentru care a fost executat unchiul lui Kim Jong-un este că liderul nord-coreean elimină persoanele influente din generaţia vârstnică pentru a-şi consolida puterea. Reiese că în Coreea de Nord epurările sunt iminente.

„Este foarte probabil că Kim Jong-un a ajuns la concluzia că execuţiile în masă vor salva ţara. Deocamdată se naşte ipoteza că lovitura împotriva lui Jang este o lovitură împotriva tentativelor de a forma clanuri proprii, nu atât ideologice, cât de corupţie. De-acum înainte acest lucru va însemna un atac împotriva unităţii partidului, insultă la adresa liderului, iar pedeapsa va fi execuţia”.

ValVerde 15-12-2013 - 07:25

Nah…a vrut sa-i fure savarina. (La propriu, fara figuri de stil)

Tache 15-12-2013 - 07:53

Valverdica, eu nu inteleg cum poti tu sa crezi in constanta gravitationala. Cum este posibil sa ai credinte asa de absurde ?

Gravitatia vine de la niste corzi foarte subtiri care vibreaza. Aceste corzi sunt niste holograme ale unor evenimente care au loc in universuri mai simple si mai plane. Universul exista in noua dimensiuni de spatiu si o dimensiune timp. Ai fost vreodata in al 9-lea cer ? Rings a bell for you ?

Universul in care noi ne inchipuim ca traim este o proiectie holografica tridimensionala a unui univers real, dar bidimensional. Si a fost demonstrat matematic ca asa stau lucrurile.

ValVerde 15-12-2013 - 08:44

Citeste cu atentie:

„This is according to a controversial model proposed in 1997 by theoretical physicist Juan Maldacena.
Until now the bizarre theory had never been tested…”

„providing what some say is ‘compelling’ evidence of the dual nature of the universe.”

Mai lipseste mult pina sa fie dovedit.
Oricum teoria asta fantezista suna mult mai rezonabil decit povestea biblica.

Constanta gravitationala e o constanta a carei valoare exacta este foarte dificil de stabilit cu tehnologia contemporana.
Faptul ca exista diferente intre rezultatele masuratorilor practice nu inseamna ca respectiva constanta nu exista.

Tache 15-12-2013 - 10:39

Deci este credinta ta mistico-religioasa, cum ca ar exista o „constanta” gravitationala, desi ea nu a putut fi demonstrata niciodata in mod stiintific.

Nu a putut fi calculata cu precizie, editorul sef al revistei Nature a numit G „o pata pe obrazul fizicii”, cercetatorii australieni au calculat G-ul ca fiind mult mai mare decat valoarea acceptata, diferentele G-ului sunt de 10 milioane de ori mai mari decat variatia posibila a lui Paul Dirac, daca Universul ar fi in expansiune, dar tu continui sa crezi ca G exista !!

http://www.sheldrake.org/experiments/constants/

Valorile obtinute din experimente, in ultimii 50 de ani, pentru G, au variat in mod constant, asta fiind SINGURA CONSTANTA observata !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult