Acasa InternationalExterne Coreea de Nord va lansa 12 milioane de bilețele cu imagini insultătoare ca răspuns la baloanele trimise de Sud

Coreea de Nord va lansa 12 milioane de bilețele cu imagini insultătoare ca răspuns la baloanele trimise de Sud

scris de Misu Andrei
58 afisari

„Se apropie momentul represaliilor”, a anunțat Coreea de Nord, amenințând să răspundă pe măsură militanților sud-coreeni care au lansat baloane peste graniță de care au agățat produse de consum, bani sau mesaje destinate nord-coreenilor, scrie New York Times.

Cele 12 milioane de bilețele au fost deja tipărite, iar 3.000 de baloane sunt gata să le trimită peste granița dintre cele două țări, potrivit agenției de presă de stat de la Phenian.

Pe bilețelele de propagandă sunt imagini insultătoare cu președintele sud-coreean, poze cu rachete în lansare și lozinci împotriva dușmanilor regimului comunist din nord. Aceasta este o tactică veche folosită de disidenții nord-coreeni din Coreea de Sud, pentru a răspândi pestre frontieră informații interzise, precum cele despre situația drepturilor omului și adevărul despre dinastia Kim.

„Cea mai mare lansare de pliante împotriva inamicului este aproape completă”, a informat agenția de presă din Coreea de Nord, adăugând că editurile și tipografiile din Phenian au tipărit 12 milioane de pliante, iar cele din provincii pregătesc alte câteva milioane.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult