Acasa InternationalExterne Coreea de Sud – Dosarul feribotului Sewol: Căpitanul condamnat la 36 de ani de închisoare

Coreea de Sud – Dosarul feribotului Sewol: Căpitanul condamnat la 36 de ani de închisoare

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Căpitanul feribotului Sewol naufragiat în aprilie în Coreea de Sud, a fost găsit vinovat marți, 11 noiembrie, de neglijență și condamnat la 36 de ani de închisoare.

Coreea de Sud – Dosarul feribotului Sewol: Căpitanul condamnat la 36 de ani de închisoare (foto:abc.net)

Coreea de Sud – Dosarul feribotului Sewol: Căpitanul condamnat la 36 de ani de închisoare (foto:abc.net)

Căpitanul Lee Joon-Seok, în vârstă de 69 de ani, împotriva căruia procurorii au cerut pedeapsa cu moartea, a fost acuzat că i-a lăsat în voia sorții pe pasagerii de pe Sewol. Dintre cei 476 de pasageri ai feribotului, 304 și-au pierdut viața, în majoritate (325) elevi ai liceului Dawon, de lângă Seul. Inginerul șef al navei a fost de asemenea condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omucidere deoarece nu și-a ajutat doi colegi de echipaj care erau răniți.

Tot marți, 11 noiembrie,Coreea de Sud a anunțat încheierea operațiunilor de căutare a corpurilor victimelor feribotului Sewol, la aproape șapte luni după naufragiul vasului. Declarând „încheierea operațiunilor de căutare submarină”, ministrul afacerilor maritime, Lee Ju-Young, a subliniat că regretă profund faptul că nu au putut fi găsite corpurile a nouă pasageri victime ale dezastrului de la 16 aprilie, petrecut în largul extremității sudice a Peninsulei Coreene.

Corpul unei fete a fost descoperit la sfârșitul lunii octombrie, în timp ce precedenta descoperire data de la 18 iulie. Rude și prieteni ai victimelor date în continuare dispărute au rămas din luna aprilie în sudul insulei Jindo, în apropierea locului catastrofei, potrivit Agerpres. Guvernul sud-coreean a promis să nu acționeze cu utilaje grele de ridicare fără acordul familiilor victimelor. Echipele de căutare au atras atenția că scafandrilor le mai rămâne puțin timp până la venirea iernii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult