Acasa InternationalExterne Coreea de Sud se reîntoarce la măsuri dure de carantină

Coreea de Sud se reîntoarce la măsuri dure de carantină

scris de Misu Andrei
110 afisari

Coreea de Sud urmează să reinstituie măsuri de carantină în zona metropolitană a Seulului, în care locuiesc jumătate din cei 52 de milioane de locuitori ai ţări, după o nouă creştere mare a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, scrie The Guardian.

Coreea de Sud, unul dintre modelele de bune practici în vederea limitării răspândirii coronavirusului anterior, se confruntă acum cu o revenire a epidemiei. Autorităţile au hotărât din nou închiderea spaţiilor publice timp de două săptămâni. Ministrul Sănătăţii din ţară a îndemnat, de asemenea, companiilor să reintroducă măsuri flexibile de lucru de acasă şi de la distanţă. Parcurile, muzeele şi galeriile de artă vor fi închise din nou. 

Am decis să înăsprim din nou măsurile de carantină în zona metropolitană timp de două săptămâni, de mâine şi până în data de 14 iunie”, a spus Park Neung-Hoo, ministrul Sănătăţii sud-coreean.

Locuitorii Seulului au fost, de asemenea, sfătuiţi să evite adunările sociale sau meargă în locuri aglomerate. Unităţile religioase au fost de asemenea avertizate să respecte măsurile de carantină cu vigilenţă.

Următoarele două săptămâni sunt cruciale pentru oprirea răspândirii în zona metropolitană. Dacă eşuăm, ne vom întoarce la carantină generalizată”, a completat Park.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult