Acasa InternationalExterne Corina Crețu, audiată cu ușile închise de Parlament

Corina Crețu, audiată cu ușile închise de Parlament

scris de D.P.
13 afisari

Corina Crețu este audiată, la această oră, de comisiile reunite de afaceri europene ale Parlamentului român. La ședintă participă și premierul Victor Ponta.

Corina Crețu, audiată de Parlament.

Corina Crețu, audiată de Parlament.

Pentru Crețu, desemnată comisar europeană pentru Politici Regionale, audierile de astăzi sunt o pură formalitate. Ea nu va primi un vot din partea plenului Parlamentului român pentru postul de comisar european, ci doar va fi audiată în comisiile de afaceri europene.

”Sunt convinsă că va fi o dezbatere constructivă în legătură cu acest portofoliu (Politici Regionale). Sunt prezentă aici în calitate de comisar european desemnat pentru Politici Regionale şi e o mare plăcere şi onoare”, a declarat Corina Crețu.

Crețu va administra un buget uriaș, estimat la aproximativ 350 miliarde de euro, în intervalul 2014-2020. Conform noii organigrame a Comisiei Europene propuse de Jean-Claude Juncker, portofoliul politicii regionale pe care îl va deține Corina Crețu va fi coordonat de unul dintre cei șapte vicepreședinți ai noului președinte al CE, respectiv de Jyrki Katainen, vicepreședinte pentru joburi, creștere, investiții și competitivitate.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult