Acasa InternationalExterne Corina Crețu despre prioritatea sa ȋn Comisia REGI

Corina Crețu despre prioritatea sa ȋn Comisia REGI

scris de Z.V.
2 afisari

Comisarul desemnat pentru dezvoltare regională, Corina Crețu, a afirmat cǎ prioritatea sa absolutǎ este crearea de locuri de muncă.

Corina Crețu despre prioritatea sa ȋn Comisia REGI (foto:stiripesurse.ro)

Corina Crețu despre prioritatea sa ȋn Comisia REGI (foto:stiripesurse.ro)

Miercuri, 1 octombrie, ȋnaintea începerii audierilor propriu-zise de la Parlamentului European, din Bruxelles, Corina Crețu a susținut ȋn prezentarea sa cǎ prioritatea absolutǎ este sǎ se asigure cǎ „vom maximiza contribuția politicii regionale la crearea de locuri de muncă și creștere economică”. De asemenea, comisarul european desemnat pentru politică regională a menționat că această politică va fi foarte importantă pentru prioritățile Comisiei Europene (CE) în domeniul inovării, a IMM-urilor, a pieței unice digitale, a obiectivelor de mediu și de incluziune socială.

„Cred că datoria CE este să ajute statele membre să-şi dezvolte capacitatea administrativă. Cred că acest lucru este mult mai important inclusiv decât ajutorul şi fondurile pe care le oferim. Pentru că cele mai multe erori vin din această slabă dezvoltare administrativă. Cred că simplificările pe care noi le-am adus în acest regulament vor aduce rezultate concrete prin concentrarea fondurilor pe priorităţi importante”, a spus comisarul român, care i-a asigurat pe membrii Comisiei REGI de „simpatia” sa de a ajuta toate aceste state. Conform Agerpres, comisarul european desemnat și-a exprimat convingerea că „împreună suntem mult mai puternici decât dacă ne izolăm unul de altul’ și a promis ‘o toleranță zero față de fraudă”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult