Acasa InternationalExterne Corlățean despre Parteneriatul strategic cu Marea Britanie

Corlățean despre Parteneriatul strategic cu Marea Britanie

scris de Z.V.
3 afisari

Ministrul român de Externe, Titus Corlățean, și omologul său britanic, William Hague, au adoptat joi, 10 octombrie, o declarație comună, în care au reafirmat angajamentul comun față de Parteneriatul strategic.

Corlățean despre Parteneriatul strategic cu Marea Britanie

„Am adoptat o declarație comună în care am reafirmat, în primul rând, angajamentul comun — britanic și român — față de parteneriatul strategic. În al doilea român, am obținut confirmări importante pentru România și pentru cetățenii români, cum ar fi reconfirmarea faptului că Marea Britanie va elimina efectiv restricțiile de pe piața muncii pentru cetățenii români începând cu 1 ianuarie 2014. Era o obligație, până la urmă în baza tratatelor europene, dar ținând cont de dezbaterea politică destul de aprinsă din Marea Britanie și ceea ce apare în presa britanică, apăruseră semne de întrebare și eu salut faptul că avem aceste confirmări ale Guvernului britanic”, a declarat Titus Corlățean, potrivit Agerpres. În declarația comună, Marea Britanie și România salută contribuția pozitivă pe care marea majoritate a românilor din Marea Britanie o are în societatea britanică, pentru economia acestei țări, a spus Corlățean, care efectuează joi și vineri o vizită de lucru la Londra.

„Era până la urmă o reparație morală necesară, pentru că marea majoritatea a românilor care trăiesc, muncesc în Marea Britanie și cei care aparțin unei elite cu o foarte bună educație, pregătire în România, dar și forța de muncă activă, care plătește taxe, impozite în Marea Britanie, au avut de suferit din cauza acestei campanii foarte agresive împotriva așa-zișilor migranți. Era o chestiune incorectă față de comunitatea românească și faptul că am salutat împreună cu ministrul britanic contribuția pozitivă a românilor din societatea britanică e un lucru la care am ținut foarte mult și țin foarte mult”, a punctat oficialul român. Corlățean a relatat că a subliniat, în comun cu omologul britanic, valoarea principiului liberei circulații în Uniunea Europeană „ca valoare fundamentală a UE” și a spus că părțile trebuie să acționeze în comun pentru eliminarea cazurilor de exploatare a forței de muncă, între care și români. „Nu în ultimul rând, acolo unde există, probleme, aspecte legate de infracționalitate — și ele există, din păcate — cu cetățeni români, aici în Marea Britanie, am spus foarte clar că suntem dispuși să cooperăm în continuare pentru a combate acest fenomen. De altfel, la nivelul serviciului de poliție, al parchetelor din România și Marea Britanie, există o cooperare extrem de bună și apreciată de autoritățile din Marea Britanie„, a adăugat el.

Cei doi miniștri au discutat și despre integrarea socială a cetățenilor români, inclusiv a celor de etnie romă. „Aici e nevoie de un efort de cooperare și în plan european, de utilizare a mai multor resurse și europene care să fie alocate pentru acest tip de proiect”, a punctat Titus Corlățean.

Un sondaj al Centrului Centrul de Studii și Cercetări Infopolitic (CSCI), realizat în februarie 2013, relevă că Marea Britanie este pe locul al IV-lea într-un clasament al statelor din Uniunea Europeană în care românii merg la muncă. Primele trei destinații preferate de români sunt Italia, Spania și Germania.

Un sondaj realizat de BBC în aprilie în statele care au aderat în 2007 la Uniunea Europeană, arată că eliminarea restricțiilor pe piața muncii influențează doar în mică măsură „numărul celor care planifică să se mute în Marea Britanie sau în alt stat UE”. „Nu există niciun indiciu al vreunui aflux masiv de români și bulgari”, titra BBC. Un studiu al Universității Oxford spune că simplul contact cu imigranții îi face pe britanici să creadă că aceștia au un impact pozitiv asupra economiei și culturii. Totuși, Marea Britanie manifestă, în continuare, o mare reticență față de imigrație.

9 comentarii

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 11-10-2013 - 14:48

In spatele acestor declaratii fara sens din care NIMENI, dar ABSOLT NIMENI nu intelege ABSOLUT NIMIC, stau adevarurile ca, trimisul Angliei la Bucuresti, exprima teroarea care i-au cuprins pe englezi stiind ca se apropie timpul in care romanii ar putea sa vina, de fapt, nu sa vina ci sa dea buzna, sa navaleasca, sa calce in picioare Anglia, care si asa este inglodata in imense probleme dintre emigranti si bastinasi. Inchipuiti-va la ce se gindesc englezii cind stiu ca „romani” de-ai nostri au devastat cimitirele din sudul Frantei, extragind dintii de la cadavrele din cimitire, furindu-le ceasurile, inelele si ce-au mai gasit ei prin sicriile mai mult sau mai putin putrezite. In fata unei astfel de realitati, ce mai pot spune autoritatile unui stat civilizat ca cel al Angliei? Domnule, despre ce vorbim noi aici? Va dati seama? Inchipuiti-va la situatia asta cind, niste fiinte care, d.p.d.v.d. morfologic arata „a” niste oameni, ca intra intr-un cimitir oarecare si incep sa deschida cosciuge si sa smulga dinti de la cadavre cu patentul, sa le ciordeasca ceasurile de pe miini, mini?, ce-o mai fi ramas din miinile alea, inele, ace de cravata, pantofi, etc. Domnule, despre ce vorbim noi aici? daca acesti zombii, ca oameni nu mai sunt, vor invada Anglia, ce-o sa se spuna acolo despre „locul” din care au venit? Cartile lor de identitate au tiparit cuvintul Romania, pe ele si de-acolo se porneste in a fi analizate aceste cadavre vii. e normal ca autoritatile engleze sa vina la noi si sa ne vada la fata locului, sa vada unde ne zbatem, unde colcaim, ca sa le spuna la intoarcere celor care i-au trimis : domnule, am fost acolo, in atara acestor NE-ameni si va putem spune ca am intilnit si niste fiinte cit de cit normale, e-adevara putine la numar, dar exista pe-acolo. In rest, ce sa va spunem? Doamne miluieste-ne, cind vor veni aceste hoarde peste noi! N-o sa mai ramina cimitir pe cimitir, magazin pe magazin, vom fi nevoiti sa emigram si sa-i lasam sa stea in locul nostru, ca alta sansa nu avem. Bine ca am pus mina pe America si avem unde sa ne „regtragem” la o adica, pt. ca acestor hoarde nu le plac apa si mai ales sapunul, si nu au cum sa innoate peste ocean sa vina dupa noi! Si chiar daca, sa zicem, vor veni, mai avem o ultima shansa : Australia. Si dupa aia ? Nu mai avem decit o unica shansa : bomba atomica! de ce nu recurg de-acum la ea? Pai, din cauza „democratiei” si a „drepturilor omului”.

digital 11-10-2013 - 20:05

ai vorbit din mormântul mătii, cumva?!
hahaha!

scrii mult și foarte prost, adică vai de mătta!

Tache 11-10-2013 - 20:17

The 1993 Hădăreni riots was a pogrom in the village of Hădăreni, Mureş County, Romania, involving Romanians and Hungarians against Roma people on the other side; three Roma were murdered.

The European Court of Human Rights decided that the Romanians have to pay 238,000€ compensation to the group of Roma people who had their houses burnt. According to the European Court verdict, representatives of the Romanian Police participated in the setting the houses on fire and then tried to hide this. The court also decided that the ethnic origin of the people involved was an important factor in its outcome, and that the length of the trial (11 years) infringed their right to a fair trial.

Toata Franta a sarit in apararea simpaticilor si pitorestilor gypsies, cu madam Brigitte Bardot in frunte. Sustii ca acum se intampla niste evenimente prin cimitirele din sudul Frantei ? Numai sudul Frantei, cand sunt atatea bogatii si in alte parti, iar cele mai bogate cimitire sunt cele evreiesti ?

Ha, ha, ha, ha, ha…………………….

Paul din Ohio 11-10-2013 - 21:10

Problema este si mai complicata. Atat in Italia cat si in Franta, acum cativa ani, autori „neidentificati” au pus foc unor tabere de tigani in urma carora au murit copii!

Tache 11-10-2013 - 20:47

Iar tiganii nu sunt zombi, ci capitalisti cu spirit intreprinzator. Este vorba despre cerere si oferta, sufletul comertului. Asa cum evreii justifica prin cerere si oferta traficul cu organe umane, tot asa poate fi justificata si profanarea mormintelor evreiesti. Business is business ! Ce mai pot face mortii aceia cu kilogramele de aur cu care se ingroapa ?

jan dinu 11-10-2013 - 21:11

— BRITANICII — ar avea un imens capital de cistigat
in — TZIGANCILE RrOME ( fierbinti shi frumoase )– daca le-ar pregatii
ca o – invingibila armada – shi ar cucerii – cetatea albionului –
luind ostateci pe barbatii lor pentru un — GRANDE AMOR — !
Voi stiti ce — genetica invincibila … ar deveni iar ca imperiu care ar
dainui mult shi bine … cu – KAMA SUTRA – de-ar intrece shi – mamaHindia –
in poP- ulatie cu a lor prestatie …!
JD-USA

Ionel 11-10-2013 - 21:38

Cu tot rasismul tau sa stii ca tot un oriental ai ramas. Esti profund marcat de efectul Stockholm.

jan dinu 11-10-2013 - 22:38

UN lucru a omis autorul sa spuna : — Evolutia Speciilor —
care la unii n-au progresat in democratie ,,,datorita dreptului omului – !!
Probabil se apeleaza la tehnologie in viitor in privintza lor ..!
JD-USA

Tache 11-10-2013 - 19:45

Despre ce mai minte Elie Wiesel…. Dementul asta demoniac are si o fundatie la Bucuresti, care da comunicate legate de politica interna a Romaniei si diktate despre cum trebuie procedat. Tot ce este rau in lume, banditesc, malefic si demoniac, si-a deschis o sucursala si in Romania.

http://desertpeace.wordpress.com/2013/10/10/what-else-has-elie-wiesel-been-lying-about/

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult