Acasa InternationalExterne Crimeea: Forțe ruse controlează două baze de lansare a rachetelor. Kremlinul neagă implicarea armatei

Crimeea: Forțe ruse controlează două baze de lansare a rachetelor. Kremlinul neagă implicarea armatei

scris de C.S.
4 afisari

Forţele ruse controlează parţial două baze de lansare a rachetelor din Crimeea. În replică, Ucraina a decis să consolideze măsurile de securitate la instalaţiile nucleare. Ministrul apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, neagă implicarea armatei ruse: „Nu există militari ruși în Crimeea, toate informațiile apărute în acest sens sunt provocări.”

Vladimir Putin a dezminţit prezenţa armatei ruse în regiune.

În cele două cazuri, de la Fiolent, în apropiere de Sevastopol, şi Eupatoria, în vestul peninsulei Crimeea, operaţiunea a avut loc fără focuri de armă, dar reprezintă o amplificare a tensiunilor în confruntarea dintre forţele ruse şi ucrainene din regiune. Până acum, soldaţii ruşi încercuiau bazele ucrainene, dar fără a intra în aceste locuri.

La Fiolent, membri forţelor ruse şi manifestanţii proruşi au intrat în baza aflată în apropiere de portul Sevastopol, care găzduieşte Flota Mării Negre, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Crimeea, Volodimir Bova. Unitatea a fost atacată marţi seară de zeci de soldaţi ruşi sprijiniţi de manifestanţi, care le-au cerut ucrainenilor să suţină autorităţile proruse din republica autonomă.

Comandamentul şi centrul de control al bazei rămân sub control ucrainean, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei, Oleksei Mazepa.

Crimeea se află practic de câteva zile sub controlul forţelor ruse. Preşedintele rus Vladimir Putin a dezminţit însă marţi prezenţa armatei ruse în regiune, făcând referire la grupuri de „autoapărare”. Putin a explicat că oricine poate obţine cu uşurinţă uniforme ale armatei ruse și că Moscova nu are „nicio autoritate” asupra „forţelor de autoapărare” mobilizate în Crimeea.

„Sunt forţe de autoapărare formate de locuitorii din Crimeea şi nu avem nicio autoritate asupra lor. Nu primesc niciun ordin din partea noastră”, a declarat Lavrov, întrebat dacă Rusia îşi va retrage forţele din Crimeea.

La rândul său, secretarul de Stat american John Kerry a denunţat, la Kiev, „un act de agresiune” din partea Rusiei şi a apreciat că Moscova încearcă să obţină „un pretext” pentru „invadarea” Ucrainei.

6 comentarii

urbos 05-03-2014 - 17:24

Se misca si-astia ca momaile, pana o sa ajunga la Kiev trece primavara.

UnUL 05-03-2014 - 17:53

Ce dreak să caute rușii la Kiev, rusofon cretin?

urbos 05-03-2014 - 18:01

Sa caute mormantu ma-tii si a rujatului, in amintirea violurilor de altadata…

UnUL 05-03-2014 - 18:06

Al mamei pot să-l caute mult și bine : e perfect sănătoasă pentru vârsta ei.
Dar tu tot javră rămâi.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 05-03-2014 - 18:16

@ Prietenul meu , UnUL …bla-bla Zoonath ,
Dobitockulle , cum te potzi lansa in asemenea ….mocirla ! ? !

@ Grupparea …hienelor , jacalilor si alte animale atinse de …morbul turbari !
— cu un astfel de …comportament nu ati fi toleratzi in nici o menajerie , desi comportamentul este de regn , animal !

UnUL 09-03-2014 - 14:07

????????

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult