Acasa InternationalExterne Crimeea: Guvernul a fost demis. Rusia pândește la graniță (update)

Crimeea: Guvernul a fost demis. Rusia pândește la graniță (update)

scris de Z.V.
4 afisari

UPDATE 19:00: Guvernul regiunii Crimeea a fost demis de Parlament, în cursul unui vot desfăşurat în această seară. Parlamentul a adoptat această decizie în contextul în care este ocupat de câteva ore de un grup de protestatari proruşi, stabilind data de 25 mai pentru organizarea unui referendum pe tema statutului regiunii autonome ucrainene. Pe 25 mai, în întreaga Ucraină va fi organizat scrutinul prezidenţial anticipat decis după demiterea preşedintelui Viktor Ianukovici.

Putin a plasat avioanele de luptă ruseşti sub alertă ridicată. În contrapartidă, preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov a avertizat joi Flota rusă la Marea Neagră împotriva oricărei „agresiuni militare”.

Grupul care a preluat controlul Parlamentului din Crimeea se numeşte „Autoapărarea populaţiei vorbitoare de limba rusă din Crimeea”, potrivit postului rus Russia-24, care adaugă că membrii grupului au anunţat că vor permite accesul numai „parlamentarilor şi preşedintelui legitimi” în clădire.

Reprezentanţi ai grupului de persoane înarmate care a preluat controlul joi dimineaţa asupra clădirilor Parlamentului şi Guvernului Crimeei l-au informat pe premierul regiunii autonome că nu sunt „autorizaţi” să poate negocieri, relatează postul Russia Today în pagina electronică.

Persoane înarmate au preluat controlul, în noaptea de miercuri spre joi, asupra clădirii legislativului și al cabinetului de miniștri din Crimeea, regiune cu o populație majoritar rusofonă.

Crimeea: Persoane înarmate au ocupat Parlamentul și Guvernul (Foto:kyivpost.com)

Forţele speciale ale poliţiei au fost plasate în stare de alertă Această măsură, alături de încercuirea cartierului Parlamentului, la Simferopol, de către forţele de ordine, este menită să evite „o baie de sânge în rândul populaţiei civile” şi „evoluţia situaţiei către confruntări armate”, a declarat ministrul ucrainean interimar de Interne Arsen Avakov , într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Preluarea controlului acestor sedii, în apropierea cărora mii de persoane care susţin sau se opun noii puteri proeuropene s-au confruntat miercuri, 26 februarie, a fost confirmată agenţiei de către serviciul de presă al Parlamentului. Potrivit unui jurnalist Interfax, sediile au fost baricadate, au fost arborate steaguri ruseşti şi sunt încercuite de către poliţie.

„Am fost sunat în urmă cu 20 de minute….Mi s-a spus că sediul Radei Supreme a Crimeii (parlamentul local) și al guvernului a fost ocupat de persoane înarmate în uniforme fără semne de distincție. Ei nu au avansat încă nicio cerință”, a scris președintele Mejlisului etnicilor tătari din Crimeea, Refat Ciubarov într-o postarea de pe Facebook. Deputatul Andrei Sencenko, din partea partidului Batkivșcina/Patria, a declarat, la rândul său, că forțele de ordine încearcă să afle cine sunt acele persoane și care este mobilul acțiunilor lor. Forțele de securitate ucrainene nu au confirmat încă faptul capturării clădirilor publice din Crimeea.

Între timp, după cum au relatat canale media ucrainene, un purtător de cuvânt al legislativului din Crimeea a declarat că persoane neidentificate au pătruns în clădire, au neutralizat paza și au ocupat imobilul. Întregul personal al Radei din Crimeea a fost trimis în vacanță de o zi. În prezent, pe ambele clădiri au fost ridicate drapelul Rusiei, transmite Interfax-Ukraina.

În fața clădirii legislativului local a fost ridicată o baricadă din paleți de lemn și tomberoane. Clădirea este încercuită de poliție, dar nu suficient de bine. Cei mai mulți polițiști sunt concentrați în fața sediului guvernului. Refat Ciubarov, liderul tătarilor din Crimeea, declarase anterior că autoritățile republicii autonome vor apăra integritatea teritorială a Ucrainei și se opun oricărei secesiuni, după cum menționează joi presa ucraineană.

Cu o zi în urmă, parlamentul din Crimeea a refuzat să discute posibilitatea separării peninsulei de Ucraina. Miercuri, la Simferopol, capitala republicii autonome Crimeea, au avut loc confruntări între manifestanți pro-ruși și susținători ai noilor autorități ucrainene, soldate cu două victime — un bărbat care a murit în urma unui atac de cord și o femeie ce a murit în busculada creată. Unele media ucrainene consemnează trei victime și aproximativ 30 de răniți.

Parlamentul din Crimeea trebuia să se reunească în sesiune de urgență pentru a lua în discuție statutul republicii autonome, dar în cele din urmă a anulat ședința. Potrivit Agerpres, pe fondul crizei din Ucraina, Rusia a declanșat pe neașteptate, miercuri, o verificare a trupelor sale din centrul și vestul țării, inclusiv la granița cu Ucraina.

153 comentarii

urbos 27-02-2014 - 09:36

Hai cu egalarea!

pathfinder 27-02-2014 - 09:42

In Crimeea, de fapt si de drept, din punct de vedere istoric, ar trebui sa fie un fel de Tatarstan.
Doar ca tatarii reprezinta acum doar 12% din pop.ulatie.
Rusii cam 60%.
Ce nu este clar?!?

Romeo2110 27-02-2014 - 11:39

De ce sa luam in considerare istoria incepand cu 1240 anul invaziei mongole in Europa ?
Evreii revendica Tara Sfanta desi 1700 de ani au locuit prin alte parti… Daca facem un calcul aritmetic simplu (ultimele 23 de secole), evreii au locuit parestina 14 secole pana de BarKhoba + ultimii 150 de ani; adica aprox 16 secole din 34 – mai putin de 50%. Pntru ca daca luam in considerare ce a fost inainte de Moise….

PS Este insa adevarat, ca Moise si Josua au primit tara legitim de la Dumnezeu-a fost chiar porunca.

UnUL 27-02-2014 - 12:11

Și cine e de vină. Romică? Cum au ajuns evreii să părăsească Palestina și să se împrăștie prin toată lumea,, să nu aibă o țară, să fie persecutați de toți? Crezi că așa au dorit, asta a fost plăcerea lor masochistă? Cum au ajuns tătarii să fie net minoritari în Crimeea și să se trezească undeva pe Volga? Oare așa au dorit ei?…

Romeo2110 27-02-2014 - 12:45

Nu imi propun sa dau solutii… NU AM COMPETENTE !
Numai ca nu poti spune ca „din punct de vedere istoric, Crimeea ar trebui sa fie un fel de Tatarstan”.

PS: Problema evreilor si a Palestinei are componenta religioasa DECISIVA, care este persceputa foarte diferit de catre cele 3 mari moniteisme.

PS: Resturarea imparatiei evreilor, a fost profetita de Hristos inca inainte de distrugerea ei in Faptele apostolilor:

6. Iar ei, adunandu-se, L-au intrebat, zicand: „Doamne, oare in acest timp aseza-vei Tu la loc imparatia lui Israel?”
7. Iar El le-a zis: „Nu al vostru este sa stiti anii sau vremile pe care Tatal intru a Sa stapanire le-a pus;

Faptul ca aceasta profetie s-a implinit, desi acum 1000 de ani parea o utopie, arata ca voia lui Dumnezeu este un aspect ce nu trebuie negijat.

pathfinder 27-02-2014 - 12:59

Uite ca eu pot spune.
Ce postezi tu, in schimb, e o aiureala…

Romeo2110 27-02-2014 - 13:35

@pathfinder

PSALMUL 52
Al lui David.

1. Zis-a cel nebun întru inima sa: „Nu este Dumnezeu!”
2. Stricatu-s-au şi urâţi s-au făcut întru fărădelegi. Nu este cel ce face bine.

pathfinder 27-02-2014 - 14:04

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

Tu ai vorbit Cu Doamne-Doamne!
Nu-i asa ca Pamantul e plat?
Si daca nu e plat, nu e asa ca e in centrul Universului?
Si daca nu, nu e asa ca Soarele este in centrul Universului?

Ba pulica, tu scriind pe forum te folosesti de toate uneltele diavolesti pe care le-au inventat oamenii de stiinta.
Chiar daca nu-ti dai seama folosesti si unele parti ala teoriei relativitatii a lui Einstein.

Uite ceva la care sa te gandesti mai pulica idioata aflata in centrul Universului prostilor:
„Of course, supernatural acts are what miracles are all about. They are, after all, precisely those things that circumvent the laws of nature. A god who can create the laws of nature can presumably also circumvent them at will. Although why they would have been circumvented so liberally thousands of years ago, before the invention of modern communication instruments that could have recorded them, and not today, is still something to wonder about.”

Romeo2110 27-02-2014 - 12:49

Iar tot poporul, raspunzand, a zis: „Sangele lui asupra noastra si asupra copiilor nostri!”…

>Cum au ajuns evreii să părăsească Palestina și să se
>împrăștie prin toată lumea

Sf Evanghelie dupa Matei, CAP 27:

24. Si vazand Pilat ca nimic nu foloseste, 2 ci mai mare tulburare se face, luand apa si-a spalat mainile in fata multimii, zicand: „Nevinovat sunt eu de sangele Dreptului Acestuia. De acum, pe voi va priveste!”
25. Iar tot poporul, raspunzand, a zis: „Sangele lui asupra noastra si asupra copiilor nostri!”…
26. Atunci le-a eliberat pe Baraba; iar pe Iisus, dupa ce L-a biciuit, L-a dat sa fie rastignit.

pathfinder 27-02-2014 - 14:33

Tu citeaza din cartea ta de povesti…

„The word God is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, the Bible a collection of honourable, but still primitive legends. No interpretation no matter how subtle can (for me) change this. These subtilised interpretations are highly manifold according to their nature and have almost nothing to do with the original text.”

„I cannot conceive of a God who rewards and punishes his creatures, or has a will of the type of which we are conscious in ourselves. An individual who should survive his physical death is also beyond my comprehension, nor do I wish it otherwise; such notions are for the fears or absurd egoism of feeble souls. Enough for me the mystery of the eternity of life, and the inkling of the marvellous structure of reality, together with the single-hearted endeavour to comprehend a portion, be it never so tiny, of the reason that manifests itself in nature.”

„My position concerning God is that of an agnostic. I am convinced that a vivid consciousness of the primary importance of moral principles for the betterment and ennoblement of life does not need the idea of a law-giver, especially a law-giver who works on the basis of reward and punishment.”

ValVerde 27-02-2014 - 14:55

Ha-ha !
Eram sigur ca ai sa citezi un ji-dan 🙂
Anticrestinule !

pathfinder 27-02-2014 - 15:04

Pai era cel mai bun raspuns la ce-a postat maimuta…

Antibasistul 27-02-2014 - 22:04

Voi doi jiidani va veți chinui cumplit in reincarnarile voastre viitoare!!!!!!!!!!!!

urbos 27-02-2014 - 15:27

Au primit tara legitim de la poola calului. Auzi si la cretinul asta cu ce ineptii vine! Hahaha! Tampitii dreacu.

pathfinder 27-02-2014 - 15:35

Eu zic ca glumea.
Nimeni nu poate fi atat de tamp.

„Au primit tara legitim de la Dumnezeu-a fost chiar porunca.”
Porunca!!!

urbos 27-02-2014 - 15:43

Nu stiu cat glumea, dar tampi sint multi. Si primii sint chiar protagonistii povestii.
Pana nu am vazut cu ochii mei, nu mi-am imaginat ca biblia poate fi adusa ca argument politic si document istoric. Perciunatii o fac.
De ce, am mai spus si p-aici.

Ionel 27-02-2014 - 21:24

Gresit. A fost al cimerienilor(daci) si poti sa mergi sa revendici toata peninsula. Ar fi cel mai tare subiect pe CNN:
,,In timpul ciocnirilor dintre rusi si tatari in Simferopol a aparut si un roman care revendica….Crimeea..”

Tache 27-02-2014 - 11:19

Autumn Ratke, 28 de ani, CEO First Meta, platforma de tranzactionare a monedelor virtuale, intre care si BitCoinul, cu sediul in Singapore, s-a „sinucis”. Cineva si-a pierdut calmul si a pus mana pe pistol.

Probabil ca vom asista la o serie de „sinucideri” si distrugeri ale platformelor de tranzactionare a monedelor virtuale, dupa modelul „sinuciderilor” celor 200 de microbiologisti din topul mondial, de acum cativa ani.

http://www.techinasia.com/meta-ceo-autumn-radkte-commited-suicide/

Tache 27-02-2014 - 12:43

Aplicaţie „soft” a armatei Federaţiei Ruse

Printr-un ordin dat miercuri de Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, forţele Comandamentului Strategic Vestic au declanşat o aplicaţie militară, cu o durată de cinci zile. Se testează utilizarea masivă a sistemelor C4I, în ceea ce priveşte aeromobilitatea şi antiterorismul.

C4I reprezintă un concept modern, de multiplicare de până la 10 ori a mobilității, a vitezei de reacție, a eficacității și a preciziei tehnicii de luptă convenționale, bazată pe utilizarea pe scară largă a celor mai noi generații de microprocesoare și a echipamente de comunicații prin satelit, integrate senzorilor de descoperire și dirijare. Facilitățile de memorie şi serverele proprii cu putere de procesare de ultima generaţie, precum şi securizarea prin criptare digitală în întreg spectrul de frecvenţe le face imposibil de bruiat. De aceea, de această dată nu sunt folosite mari grupări navale, formaţii de bombardiere, concentrări de blindate sau rachete balistice intercontinentale.

Un prim obiectiv al aplicaţiei este cel al verificării capacităţii de infiltrare, în ascuns şi simultan, a câtorva sute de grupe de cercetare în adâncimea strategică (grupuri Alfa, compuse din până la 10 membri), în cartiere ale unor aglomerări urbane, considerate de organizatorii aplicaţiei, drept ostile. Ţinând cont că densitatea pop.ulaţiei şi marile aglomerări urbane sunt în partea europeană a Rusiei, locul de desfăşurare al aplicaţiei a fost stabilit în vestul Rusiei.

Misiunea lor este aceea de a colabora informativ cu anumiţi voluntari care locuiesc în acel areal, în vederea depistării cu precizie a unor grupuri teroriste înarmate, specializate în operaţiuni de gherilă urbană. Finalitatea acţiunii grupurilor Alfa constă în marcarea de la distanţă, cu un dispozitiv inovativ, aflat încă în testare, a locurilor de depozitare a armelor, a muniţiei, a explozibililor, al fiecărui membru al grupării teroriste şi al celor care îi sprijină logistic. Acest dispozitiv permite monitorizarea permanentă, inclusiv din satelit, a ţintelor fixe sau mobile marcate. Al doilea obiectiv urmărit în cadrul aplicaţiei este verificarea capacităţii de inserţie şi de acţiune propriu-zisă pe timp de noapte a grupurilor de asalt aeropurtat, destinate capturării sau neutralizării ţintelor teroriste marcate, urmată de extracţia grupurilor de asalt şi a grupurilor Alfa din zonă.

jan dinu 28-02-2014 - 03:44

Mai – TACHE – pui de fascist bolshevic rus , toata aplicatia asta devine
inutila daca noi – americanii – trimitem doua — DROANE — !!
NU aprindeti focul ca voi ardeti primii …,norocul vostru ca aveti
rusoaice frumoase shi noi avem nevoie de ele …cind in aliantza
sentimentala se unesc shi produc urmatorii cetateni americani care
pot devenii buni ostashi ai armatelor noastre !
JD-USA

Tache 27-02-2014 - 13:01

Viktor Ianukovici consideră că acordul semnat la Kiev pe 21 februarie între el şi liderii opoziţiei nu a fost îndeplinit. El a făcut această declaraţie în mesajul către poporul ucrainean.

„Cred că acordul semnat de mine şi liderii opoziţiei ucrainene în prezenţa respectabililor parteneri occidentali cu privire la reglementarea crizei din Ucraina, pe 21 februarie 2014, nu a fost îndeplinit”, a declarat Ianukovici.

Tache 27-02-2014 - 13:06

CBC a transmis ca Ianukovici a fost vazut intr-un hotel din Moscova si acum s-ar afla intr-o facilitate guvernamentala de la periferia orasului. Ianukovici este considerat presedintele legitim al Ucrainei, de catre Rusia.

digital 27-02-2014 - 14:00

legitim în fața unui popor pe care nu-l mai are, și într-o țară străină?!

salut 27-02-2014 - 16:47

Ca Basescu.

UnUL 27-02-2014 - 17:26

Ha! ha! ha! Nostim.

Antibasistul 27-02-2014 - 22:50

Da-te-n piz-da ma-tii, IN VECI CU TOȚI BASISTII TAI!!!

UnUL 27-02-2014 - 23:38

@
Bășinel, nu mai fii mârlan și nu-l mai înjura pe Salaud că nu e frumos !

Antibasistul 28-02-2014 - 14:18

Pe tine te-am injurat bou basist un NUL!

UnUL 28-02-2014 - 14:45

Crezi? Atunci să contabilizăm?
„bou basist” – copy-paste nr 252
„un NUL” – copy-paste nr 67
„băsist/băsistă” – copy-paste nr.3958

Tache 27-02-2014 - 13:13

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, declară că „este o ilegalitate” situaţia în care mulţimea alege liderii ucraineni şi este convins că este sprijinit în această privinţă de sud-estul Ucrainei şi Crimeea.

„În prezent devine evident faptul că poporul din sud-estul Ucrainei şi Crimeea nu acceptă anarhia şi situaţia ilegală din ţară, atunci când miniştri sunt aleşi de mulţimea din piaţă”, se spune în declaraţia lui Ianukovici.

Tache 27-02-2014 - 13:15

În cadrul unui mesaj adresat poporului ucrainean, Viktor Ianukovici a declarat că nu a ordonat armatei Ucrainei să se implice în evenimentele politice interne şi nu face acest lucru în prezent.

„În caz că cineva va da asemenea ordine forţelor armate şi structurilor de forţă, asemenea ordine sunt ilegale, criminale”, se spune în mesajul lui Ianukovici.

UnUL 27-02-2014 - 13:18

Asta e ca și cum l-ai fi întrebat pe Ceaușescu – dacă nu ar fi fost prins și ar fi fost încă în viați în ajun de revelion – ce părere are el despre revoluție.

Tache 27-02-2014 - 14:07

Parlamentul canadian s-a intrunit IN TIMPUL NOPTII. Canada va trimite o delegatie la Kiev, anunta CBC.

pathfinder 27-02-2014 - 14:12

🙂
Asa, si?
Ce dovedeste asta?
Sigur e mana evreilor…

Tache 27-02-2014 - 14:39

Poate are oameni pe teren si depozite de armament si vrea sa se retraga, dupa ce a vazut cum a evoluat situatia. Sau poate vrea sa aduca noi echipamente, experimentale, sa le verifice pe campul de lupta.

Ne putem gandi la multe variante, pentru ca noi gandim complex. Este pathfinderica ? Observi clar si intelegi mutarile de pe tabla de sah. Nu-i asa, pathfinderica ?

ValVerde 27-02-2014 - 14:56

Nu bai Tache, tu nu gindesti complex.
Tie doar iti bese mintea complex….

pathfinder 27-02-2014 - 14:59

Tchita
Oricum, mult mai clar decat tine.
Ia vezi toate (dar toate) postarile mele despre soarta Ucrainei de pe ZV si ai sa te lamuresti.

In ceea ce priveste „tabla de sah” e simplu.
Armata rusa in NE si in SE.
Etnici rusi in tot S, E si SE.
Simplu Tachita, simplu.

Oricum vinovati sunt evreii masoni/atei/crestini/mozaici si conspiratiile internationale pentru si impotriva comunismului capitalist.

Ti-am mai spus: nimeni nu te intrece in complexitate Tachita.
Keep it simple! 😉

Tache 28-02-2014 - 02:38

Titlul articolului este incorect. Rusia NU pandeste la granita. Rusia este inauntru, peste tot. Peste tot.

Pribeagul 27-02-2014 - 19:13

eu zic ca rusii sa-si ia rusii din toate tinuturile in disputa si sa-i duca unde-or vrea. in siberia este spatiu vital suficient daca nu-i loc in alta parte.

a caina agresorul este o mare prostie; ai da dreptate pe baza unor considerente umanitare aparute tam-nesam de nicaieri este o prostie si mai mare.

rusii, daca vor sa fie tratati omeneste, trebuie sa recunoasca ca au gresit, sa-si asume rapturile si grozaviile facute. nu se poate sa iei de la unii si sa dai la altii, doar asa ca gindesti ca-i bine pentru tine la un moment dat. stalin a facut ce a considerat ca-i bine pentru poporul rus. in timp ce a facut aceasta pentru poporul rus, a facut mari atrocitati care au nenorocit alte popoare. poporul rus trebuie, daca vrea sa fie iertat si tratat omeneste, sa repare nedreptatile facute tuturor popoarelor vecine.

ValVerde 27-02-2014 - 19:40

Simplist, Pribege, simplist…

Dupa gandul tau, Ungaria ar trebui sa-si ia popoolatia minoritara din Romania, desi aia au trait acolo de vreo 1600 de ani, cu mult inainte de a exista Romania.

Crimeea e mai mult a Rusiei dupa oricare criterii ai vrea tu sa o evaluezi.

pathfinder 27-02-2014 - 19:48

Ungurii au trait in Transilvania 1600 de ani?!? 🙂

UnUL 27-02-2014 - 19:53

Puneți o mie și nu vă mai certați !

ValVerde 27-02-2014 - 20:04

Daca au venit cu Attila, cam da !

digital 27-02-2014 - 20:10

au venit cu autobuzul, bă proasta dreq, păcat doar că mijlocul ăsta nu exista pe vremea când aveai tu vise de preamărire cu mătta aia infectă!

ValVerde 27-02-2014 - 20:13

Nu, ba degetica, stramosii tai au venit pe spinare de hun. Ca paduchi.

digital 27-02-2014 - 20:22

ValVerde
27-02-2014 at 20:13

hahaha!
eu ca eu, da tu, ce-o să le zici copiilor tăi băi, vopsitule!?
hahaha!
că a trecut un câine înnot Atlanticul, iar tu erai aghățat de penisul lui?!
hahaha!
aoleu, am uitat ca din lindik nu poți avea pretenția la urmași!

ValVerde 27-02-2014 - 20:24

Ala zic si eu caine !!!
Nu ca Azorica a lu’ tziganu care stresat de amoruri neimprtasite…

digital 27-02-2014 - 20:27

ValVerde
27-02-2014 at 20:24

zici pă mătta, bă!
prostu dreq ce ești!

urbos 27-02-2014 - 20:27

N-are plozi mormanu asta de slanina, Doamne pazeste! Asta creste pisici in rulota, imparte resturile cu ele. Dar e adevarat ca vorbeste cu ele vrute si nevrute…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-02-2014 - 20:40

Azorica are cip implantat , are act de identitate, si detine aprobarea lu’h
Mandelu, pt act de reproducere!
Spre deosebire de …Bhoultau salit, care nici la hais si cea , nu te mai asulta !
Degeaba . mugesti !peacilea …

digital 27-02-2014 - 21:02

păi, pe lângă pisici vaca mai vrea și pă Azorelu?!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-02-2014 - 21:05

Tu , l-ai deparazitat pe Bhouleanu-saliut ?

Merita, daca vrei sa fie
Frecventanbil !

Pribeagul 27-02-2014 - 19:58

nu exagera!

digital 27-02-2014 - 20:05

mai bagă niște smiley, pribege, nu te oțărî așa tare!

Pribeagul 27-02-2014 - 22:03

😀

digital 27-02-2014 - 22:17

Pribeagul
27-02-2014 at 22:03

seamănă cu tine, bravos!

ValVerde 27-02-2014 - 22:20

Pribeagu-i chel ?
Si ce fata rotunda ara !!

digital 27-02-2014 - 20:04

ValVerde
27-02-2014 at 19:40

Ungaria ar trebui sa-si ia popoolatia minoritara din Romania,desi aia au trait acolo de vreo 1600 de ani, cu mult inainte de a exista Romania.

să moară scroafa de mătta că e așa!

Antibasistul 27-02-2014 - 20:31

Ungurii au sosit in Transilvania de cam o mie de ani, nu de 1600 de ani!!!!!

Pribeagul 27-02-2014 - 20:34

iarta-l huhule, se refera la huni.

Antibasistul 27-02-2014 - 20:38

Corectare cam de 900-1000 de ani au venit extrem de barbarii ucigasi asiatici unguri, in Europa, stramosii romaniilor sunt europeni de multe mii de ani, din totdeauna!!!!!!!!!!

ValVerde 27-02-2014 - 21:27

Adam si Eva erau europeni?

digital 27-02-2014 - 21:38

ValVerde
27-02-2014 at 21:27

nu, bă, tu cu mătta erați, da nu mai sunteți!

Antibasistul 27-02-2014 - 21:54

CacatVerde, postarile tale spun ca esti bozgor-evreu!!!!!!

digital 27-02-2014 - 22:15

Antibasistul
27-02-2014 at 21:54

postările vittei spun că e o mare..llă!

ValVerde 27-02-2014 - 22:23

Nu ca e, ca are, analfabeto !

digital 27-02-2014 - 22:29

ValVerde
27-02-2014 at 22:23
corect!
că o ai mare, în gură!

UnUL 27-02-2014 - 23:35

@Bășinel
„Postările tale spun că…” – copy-paste nr. 240

Antibasistul 28-02-2014 - 16:07

Bou basist, toate postarile basistilor, tradeaza imensa lor prostie si lipsa de caracter!

Tache 27-02-2014 - 23:38

Noul „guvern” ucrainean este o flegmă adresată celor care susțineau sus și tare că „revoluționarii” luptă pentru eliminarea corupției și pentru constituirea unui guvern de încredere națională.

În realitate, „guvernul”a fost format din oameni care deja au fost la putere în ultimii ani, mulți cu dosare penale pentru corupție, toți oligarhi sau pe ștatul de plată al oligarhilor ucraineni. Numărul ETNICILOR UCRAINENI în funcțiile cu responsabilitate ECONOMICA sau FINANCIARA este egal cu ZERO. Componența „guvernului” nu a fost recunoscut de Moscova și nici de autonomia din Crimeea.

Astăzi, așa-zisul „premier” Iaţeniuk a declarat că Ucraina nu mai are rezerve valutare și nimeni nu știe unde au dispărut 15 miliarde de dolari din conturile Băncii Naționale și încă 35 de miliarde de dolari din bugetul de stat. „Premierul” susține că suma totală de bani pe care noua putere o are la dispoziție este egală cu 4 milioane de grivne ucrainene, adică aproximativ 400 de mii de dolari. Datoria autorităților centrale față de autoritățile locale care trebuie să plătească salariile, pensiile bugetarilor și serviciile comunale, inclusiv gaz și energie electrică, deja se ridică la 2,2 miliarde de dolari. În trei zile, noul „guvern” trebuie să returneze deținătorilor de obligațiuni de stat aproximativ 834 de milioane de dolari. Secretarul de stat al SUA a promis puciștilor un ajutor financiar în valoare de 1 miliard de dolari, dar nu a menționat un termen de plată exact. Mai mult, Gazprom așteaptă plata a 1,1 miliarde de dolari pentru gazul consumat în trimestrul I al anului curent. Lipsa plății va permite companiei rusești să sisteze livrarea de gaz așa cum Lukoil a făcut deja cu livrările de petrol.

Soluția propusă de noul „premier”, micul oligarh Iaţeniuk, se reduce la „austeritatea europeană”. În „discursul de investire”, Iaţeniuk a promis „creșterea taxelor, reducerea subsidiilor, tăierea programelor sociale, creșterea prețurilor la energie electrică și gaz”. Așteptăm cu nerăbdare reacția ucrainenilor cărora li s-a promis că plecarea „coruptului Ianukovici” va transforma Ucraina într-o „Franță din Europa de Est”. În același timp, în Crimeea și regiunile din sud-estul țării crește mișcarea de rezistență împotriva puterii nelegitime de la Kiev. Prăbușirea sistemelor de asistență socială și a sistemului bugetar sigur nu va contribui la creșterea simpatiei față de noile „autorități”.

UnUL 27-02-2014 - 23:49

Cun spuneai, Tăchiță: guvern „format din oameni care deja au fost la putere în ultimii ani, mulți cu dosare penale pentru corupție, toți oligarhi sau pe ștatul de plată al oligarhilor ucraineni.”
Ia să vedem ce scriu ziarele;

Jurnalişti de investigaţie, medici, profesori universitari, aflaţi printre personalităţile active în timpul celor trei luni de contestare încheiate cu înlăturarea de la putere a preşedintelui Viktor Ianukovici, se regăsesc în noul Guvern sau în noile structuri înfiinţate în Ucraina, relatează AFP.
– Dmitri Bulatov, 35 de ani, ministru al Tineretului şi Sporturilor Militant activ al Automaidan, mişcare a manifestanţilor în maşini, care a organizat mai multe acţiuni spectaculoase în faţa reşedinţei lui Viktor Ianukovici din apropiere de Kiev, el a fost răpit şi torturat timp de o săptămână de persoane necunoscute. Cazul său a devenit emblematic în străinătate pentru reprimarea militanţilor. El s-a întors în Ucraina după ce a primit îngrijiri într-un spital din Vilnius.
– Evgheni Nişciuk, 41 de ani, ministru al Culturii Animator al mulţimii pe scena amplasată în centrul Pieţei Independenţei din Kiev, ocupată zi şi noapte de peste trei luni de către manifestanţi şi devenită simbolul contestării. El a fost prezent la toate marile reuniuni dar mai ales în noaptea fatidică de 18 ianuarie, în timpul asaltului dat de trupele antirevoltă. El a menţinut moralul manifestanţilor atunci când poliţiştii, cu tunuri de apă şi vehicule blindate, au cucerit primele baricade şi au preluat controlul unei părţi a zonei.
– Oleg Musii, 48 de ani, ministrul Sănătăţii Acest anestezist se ocupa de serviciile medicale ale opoziţiei în timpul contestării. El a jucat un rol cheie în înfiinţarea unor spitale clandestine, dotate cu structuri de chirurgie şi reanimare pentru a îngriji, la Kiev, manifestanţii răniţi. Numeroşi studenţi la medicină au răspuns apelului său de a-i ajuta pe manifestanţii din Maidan.
– Serghei Kvit, 48 de ani, ministrul Educaţiei Rector al Academiei Kiev-Moghila, cea mai veche universitate din Ucraina. El a condamnat public în 2011 arestarea fostului premier Iulia Timoşenko şi a apărat pe toată durata contestării dreptul studenţilor, ameninţaţi cu represalii de către autorităţi, de a participa la evenimente politice.
– Pavlo Şeremeta, 43 de ani, ministrul Economiei Economist format în Statele Unite, el este directorul departamentului de economie al Academiei Kiev-Moghila, foarte implicat în contestare. El susţine cursuri şi la universităţi din Europa de Est şi Asia şi a fost deseori moderator în timpul unor conferinţe internaţionale organizate la Kiev.
– Andrii Deşciţa, 48 de ani, ministru de Externe Emisar ucrainean pentru conflictele îngheţate în fostele republici sovietice (Karabah, Transnistria, Abhazia), el a fost unul dintre primii diplomaţi ucraineni care au susţinut deschis mişcarea de contestare.
– Tetiana Ciornovol, 34 de ani: viitoarea sa nominalizare la conducerea unui Biroul anticorupţie a fost anunţată miercuri seara în Maidan. „Jeanne d’Arc” a Maidan, ea a devenit celebră după anchetele privind reşedinţele de lux ale preşedintelui Viktor Ianukovici şi a unor oficiali de rang înalt ai regimului. Ea a fost cea care a lansat asaltul, la 1 decembrie, asupra primăriei Kievului, ocupată de atunci de contestatari. Ea a fost agresată sălbatic la sfârşitul lui decembrie, un caz care a provocat proteste în Occident.
– Andrii Parubii, 43 de ani: anunţată miercuri seara în Maidan, nominalizarea sa la conducerea Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare trebuie adoptată rapid de preşedintele interimar, Oleksandr Turcinov. Deputat la partidului Iuliei Timoşenko, el a fost desemnat „comandant” al Maidan de către mişcările opoziţiei şi societăţii civile. Grupurile de autoapărare care îi sunt subordonate asigură securitatea pe străzi şi în jurul clădirilor publice din Kiev, abandonate de poliţie. El a este unul dintre puţinii capabili să îşi impună autoritatea în faţa mişcărilor radicale, precum gruparea paramilitară Pravi Sector, care s-a ilustrat pe baricade în faţa poliţiştilor. – Egor Sobolev, în vârstă de 37 de ani: responsabilii opoziţiei au anunţat că va prelua conducerea unui comitet desemnat să epureze scena politică a ţării, care trebuie creată rapid. Jurnalist şi militant, el a fost unul dintre organizatorii Maidan, după reorientarea prorusă a puterii, care a renunţat la semnarea unui acord de asociere cu UE. El le-a cerut manifestanţilor să se organizeze în grupuri de autoapărare pentru a se proteja faţă de poliţişti.

digital 27-02-2014 - 23:54

care ziare,bă, ălea băsiste?!

UnUL 28-02-2014 - 00:03

Boule, indiferent ce ziare: ai datele concrete, numele și activitatea fiecărei persoane, ce drak mai vrei?

Tache 27-02-2014 - 23:56

” că va prelua conducerea unui comitet desemnat să EPUREZE scena politică a ţării, care trebuie creată rapid.”

Ucraina este ultimul bastion european al bolsevismului, sprijinit de bolsevicii din America.

UnUL 28-02-2014 - 00:05

Bolșevicii sunt în Rusia, cretinache, nu în America. Doamne, cum de te-a fătat mămicța ta atât de tâmpit? Parcă ești Ion Coja !

Tache 28-02-2014 - 00:20

Karl Marx este inmormantat la Londra. Bolsevismul a pornit in ofensiva mondiala din New York. Poporul rus este cea mai mare VICTIMA a bolsevismului. Zeci de milioane de ortodocsi rusi au devenit martiri.

UnUL 28-02-2014 - 00:37

Mda, Lenin, Stalin, etc au fost englezi/americani și au acționat de la Londra. (???!)
Una e să lansezi o teorie economică – chiar eronată – cum e marxismul (pe care. îți reamintesc, occidentul n-a aplicat-o niciodată), și alta să o dezvolți până la extremism (leninismul) și să o pui în practică făcând milioane de victime.

urbos 28-02-2014 - 08:08

Nu englezi, ji dani.

UnUL 28-02-2014 - 08:27

Obsedatule! Am mai vorbit de asta. Nimic din invențiile fantasmagorice despre originea pretins evreiască a lui Lenin și Stalin nu este verificat documentar.
Oricum, obsesia asta evreiască a voastră e de râsul curcilor. Dacă cei 13.746.100 (deci nici 14 milioane!) de evrei recenzați la ora asta în lume ar ține toate frâiele puterii, ar dicta întreaga politică mondială, etc, ar însemna că evreii sunt într-adevăr o rasă net superioară – din toate punctele de vedere – tuturor ceilalți muritori. 13 milioane să hotărască soarta a 7 miliarde ar trăda capacități intelectuale – eventual chiar și paranormale – ieșite din comun. Nu e cumva vorbă de o rasă extraterestră venită să conducă omenirea?

urbos 28-02-2014 - 08:50

Nu-i obsesie ma eczema, e realitate.

Iar eu n-am zis ca ji danii conduc ceva, eu zic ca paraziteaza. Exista intr-adevar si o mafie, care are si un stat protector, creat artificial, si face ce face o mafie oriunde in lume.
Iar parazitii sint evident, specie inferioara, nu superioara.

jan dinu 28-02-2014 - 04:30

Mai — TACHE — bolsevic legionar fascist sovietic de ce incurci adevarul
cu minciunile tale ?! — BANII — sunt la oligarhii doboriti in frunte
cu — IANUKOVICI — furati din BANKA NATIONALA dhi dusi la MOSKOWA
lu –PUTIN — sheful — Secerei shi Ciocanului — in Kremlinul lui Lenin – !!
JD-USA

urbos 28-02-2014 - 04:45

Bolsevic, legionar, fascist….huooo ba boratura, opreste-te, nu vezi ca esti razna? Omoara-te.

Tache 27-02-2014 - 23:39

MAE rus a făcut apel la partenerii străini, care au încurajat acţiunile opoziţiei în Ucraina, să-şi asume responsabilitatea pentru acordul de reglementare a situaţiei.

„Le cerem tuturor partenerilor străini, care de la început au încurajat acţiunile opoziţiei, au iniţiat şi au susţinut acordul din 21 februarie, să-şi asume în totalitate responsabilitatea pentru îndeplinirea lui. Declaraţiile că acest document şi-a jucat rolul sunt neserioase”, se menţionează în comunicatul Ministerului rus de Externe.

UnUL 27-02-2014 - 23:52

Dă-i dreaku de ruși și dă-l dreaku de acord cu criminalul Ianukovici!

Tache 27-02-2014 - 23:58

Ca bolsevic tu nu poti intelege, dar in marea majoritate a lumii acordurile trebuie respectate. Nu se poate proceda ca la tine in Ferentari.

UnUL 28-02-2014 - 00:00

1. Nu sunt din Ferentari, sunt din Cluj.
2. Nu se semnează și nu se respectă acorduri cu dictatori și criminali.

Tache 28-02-2014 - 00:02

Ianukovici este presedintele legitim al Ucrainei, ales in mod democratic acum 4 ani, fapt recunoscut de toate tarile europene, pana acum o saptamana.

Tache 28-02-2014 - 00:06

Exista imagini filmate cu lunetisti aflati pe acoperisurile cladirilor din Kiev, care au tras atat in protestatari, cat si in fortele de ordine. Au omorat si demonstranti, dar si soldati ucraineni.

UnUL 28-02-2014 - 00:06

Și Ceaușescu a fost ales democratic. (??!!) Niciun președinte nu mai e legitim după ca a dat ordin să se tragă în propriul său popor.

Tache 28-02-2014 - 00:17

Ceausescu NU a fost ales niciodata in mod democratic. Ai luat-o razna complet.

UnUL 28-02-2014 - 00:31

Nu ai văzut semnele de exclamare și întrebare din paranteză? Era evident o ironie. dar poporul arte dreptul să dea jos un președinte – fie el și ales democratic – dacă acesta devine dictator și dă ordin să se tragă în popor.

urbos 28-02-2014 - 00:58

Gavaresc despre legitimitati de presedinte taman gunoaiele Kiorului, lepra care se tine de putere ca orice lepra bolsevica.

UnUL 28-02-2014 - 07:45

Nu se ține nimeni de putere. vițeluș. A fost ales pentru un mandat de 5 ani și își termină – NORMAL! – mandatul.

Antibasistul 28-02-2014 - 16:28

Cretin basist un NUL, chiorul termina ANORMAL mandatul, pentru ca a fost demis in vara 2012,
A FOST CVORUM, popoulatia RO e de 19 milioane!!!

UnUL 28-02-2014 - 00:09

În ceea ce privește acuzația că aș fi „bolșevic”, asta ți se potrivește mai degrabă ție. ca un filo-rusa ce te afli.

Tache 28-02-2014 - 00:12

Tin minte ca tie nu-ti placeau loviturile de stat sau nu-ti plac doar loviturile de stat organizate cu ajutorul unui referendum.

UnUL 28-02-2014 - 00:25

Nu confunda loviturile de stat cu revoluțiile, Tăchiță, e cu totul altceva.

Tache 28-02-2014 - 01:22

Uniunea Europeana are criterii foarte stricte legate de democratie, pe care Ucraina le-a indeplinit, altfel nu ar fi fost invitata sa se asocieze Uniunii Europene, nu-i asa ?

De ce sa fie revolutie intr-un stat democratic, unde problemele pot fi rezolvate pe cale democratica, prin ALEGERI libere si democratice. De ce unii au evitat alegerile, procesul electoral ?

UnUL 28-02-2014 - 07:47

Perfect adevărat, Tăchișă, până la un punct: PÂNĂ LA PUNCTUL UNDE A ÎNCEPUT SĂ CURGĂ SÂNGE DE PROTESTATAR CIVIL ȘI NEÎNARMAT. De aici încolo totul se schimbă!

UnUL 28-02-2014 - 07:49

Ă.S. Tu și alții ca tine îl contestaâi aiurea pe Băssescu. Ce ai fi spuys dacă în timpul manifestațiilor –

UnUL 28-02-2014 - 07:50

…PLĂTITE DE FELIX, CUM SE ȘTIE ACUM PREA BINE! – care au dus la demisia lui Emil Boc, dl. Băsescu ar fi dat ordin să se tragă cu muniție de război în manifestanți?

UnUL 27-02-2014 - 23:53

E ca și cum revoluționarii din 89 ar fi semnat un acord cu Ceaușescu.

Tache 28-02-2014 - 00:09

Niciun pucist criminal nu va mai fi in viata la sfarsitul saptamanii viitoare.

UnUL 28-02-2014 - 00:10

Criminal e Ianukovic și clica lui, comunistul naibii iubitor de dictatori și închinător al dictaturii și al imperialismului rus.

Tache 28-02-2014 - 00:15

Criminali sunt cei care omoara oameni nevinovati, cu sange rece, in scopuri politice abjecte, de praduire.

Exista imagini filmate cu lunetisti aflati pe acoperisurile cladirilor din Kiev, care au tras atat in protestatari, cat si in fortele de ordine. Au omorat si demonstranti, dar si soldati ucraineni.

UnUL 28-02-2014 - 00:28

Și cine sunt respectivii lunetiști, mă rog frumos, și în serviciul cui se aflau – cine le dădea ordine, cine îi plătea…?? Că am înțeles că revoluționarii au și prins câțiva (am văzut chiar imagini cu unul adus în piață/)

Tache 28-02-2014 - 01:17

Ei ! Asta este intrebarea ESENTIALA !!!

Rusii spun ca sunt ucrainenii instruiti de istructorii americani si britanici. Occidentalii spun ca sunt trupele ucrainene ale lui Ianukovici. Armata ucraineana trebuie sa raspunda la aceasta intrebare. Oare au existat militari ucraineni care au tras in alti militari ucraineni ?

UnUL 28-02-2014 - 07:55

Există fotografii, se pot vedea figurile unor lunetiști, deci nu va fi foarte greu de aflat. Asta aștept și eu. Pe ce spun rușii nu te prea poți baza : rușii mint de sting. (Nu-ți mai culege informațiile de pe Vocea Rusiei!) Și – până la proba contrară – nu există instructori americani și britanici care să instruiască trupele ucrainiene.

UnUL 28-02-2014 - 07:55

P.S. Tu n-ai somn. Tăchiță?

UnUL 28-02-2014 - 14:48

A propos de „puciști teroriști și criminali”, ia SĂ VEDEM CUM ARATĂ:
http://www.youtube.com/watch?v=Yt2EvOvXjt4!

UnUL 28-02-2014 - 14:48
UnUL 28-02-2014 - 14:49
UnUL 28-02-2014 - 14:54
UnUL 28-02-2014 - 14:54

EVIDENT, toți ăștia trebuiau împușcați. (??!!)

pathfinder 28-02-2014 - 14:57

Emotionant.
Sa nu se aleaga praful de sperantele oamenilor alora.
Asta-i de obicei ultimul lucru care-ti mai ramane…

Tache 27-02-2014 - 23:42

Faptul că „revoluția” de la Kiev a rămas fără bani este deja arhicunoscut. În fond, unica speranță a puciștilor este Fondul Monetar Internațional însă experiența arată că banii de la FMI vin la pachet cu anumite măsuri deosebit de dureroase.

Negocierile pentru împrumut încă nu au demarat, dar din datele care circulă „pe surse”, din declarațiile liderilor puciștilor și din condițiile anterioare puse de FMI se pot deduce principalele măsuri care vor fi impuse noului „guvern” de la Kiev:

1. Creșterea vârstei de pensionare cu 2 ani pentru bărbați și 3 ani pentru femei. Interzicerea pensionării anticipate.

2. Lichidarea adaosurilor la pensiile savanților și militarilor.

3. Creșterea prețului la gaz cu 60%

4. Creșterea prețului la energie electrică cu 40%

5. Liberalizarea totală a prețurilor la întreținere

6. Privatizarea tuturor minelor

7. Lichidarea tuturor subsidiilor pentru companii de stat

8. Lichidarea alimentației gratuite în școli și manualelor gratuite

9. Lichidarea facilităților fiscale pentru companiile și angajații din regiunile rurale.

10. Introducerea TVA la medicamente (Ianukovici a scos medicamentele de sub incidența TVA ca măsură socială)

11. Anularea interdicției de vânzare a terenurilor agricole companiilor străine.

12. Anularea subvențiilor acordate producătorilor agricoli și producătorilor de carne.

S-ar putea ca situația critică în care se află „tânăra democrație ucraineană” să mai tempereze poftele celor de la FMI, însă până la urmă cei care vor rămâne sub conducerea puciștilor vor gusta din plin toate beneficiile unei economii administrate după gustul experților Fondului Monetar Internațional.

Tache 28-02-2014 - 01:29

În orice ţară, schimbarea puterii trebuie să aibă loc în conformitate cu legea. Ceea ce s-a întâmplat în Ucraina nu este în concordanţă cu Constituţia, a declarat, astăzi, în timpul vizitei în Turcia, Serghei Narâşkin, preşedintele Dumei de Stat.

„Eu, ca preşedinte al celui mai înalt organ legislativ din ţară, consider că, în orice ţară, orice schimbare de putere trebuie să aibă loc în conformitate cu legea şi în cadrul Constituţiei, iar nu sub influenţa unor argumente, precum bâtele de baseball, barele de metal, bucăţile de pavaj şi cocteilurile Molotov”, a menţionat el.

urbos 28-02-2014 - 01:35

In orice tara democratica. In dictatura insa, nu se poate da jos dictatorul pe baza legilor si institutiilor create de regim, tocmai, pentru a nu putea fi schimbat (vezi canalia Basescu, ramasa la putere in ciuda votului cetatenilor, in ciuda oricarui spirit democratic si in final, al oricarui bun simt).

Tache 28-02-2014 - 01:52

Vezi noile standarde democratice in vigoare in momentul actual. Prezenta pe acoperisuri a unor „puscasi marini” este esentiala. Stand la nivelul strazii am impresia ca am ajuns pe fundul oceanului.

UnUL 28-02-2014 - 10:19

Una e să ai lunetiști pe acoperișuri pentru orice eventualitate, și alta să tragă în manifestanți neînarmați, Tăchiță.

Tache 28-02-2014 - 01:40

Pentru a înțelege ce se întâmplă în Crimeea, trebuie luat în calcul un principiu simplu după care se ghidează Rusia în politica externă: „precedentul e fundamentul dreptului”. În practică, acest lucru înseamnă că Rusia respectă cu sfințenie legislația internațională în aceeași măsură în care o fac „partenerii occidentali”. De exemplu, după „precedentul Kosovo” a apărut Abhazia și Osetia de Sud. A durat cam mult, dar Moscova începe să reacționeze și să învețe din ce în ce mai rapid. În acest context, în măsura înțelegerii pe care o avem în privința evenimentelor curente, răspundem la întrebările referitoare la situația din Crimeea:

Întrebare: Ce se întâmplă în peninsulă?

Răspuns: Poporul își exprimă voința și protestează pașnic împotriva acțiunilor autorităților nelegitime de la Kiev.

Întrebare: De ce protestatarii ocupă clădirile guvernamentale?

Răspuns: Am înțeles că este o parte integrantă a protestului pașnic și democratic. Ocuparea cu forța a clădirilor guvernamentale în vestul și centrul Ucrainei a fost salutată și susținută de către oficiali occidentali, deci metoda este în regulă. Fiind „susținuți” de protestatarii pașnici, deputații capătă o inspirație deosebită în privința actului politic.

Întrebare: Ce caută steagul Rusiei pe clădirea parlamentului Republicii Autonome Crimeea?

Răspuns: Este un simbol al protestului pașnic, la fel cum au fost steagurile Uniunii Europene arborate pe clădirile ocupate de demonstranții pașnici filoeuropeni.

Întrebare: Ce caută deputații și senatorii Federației Ruse în Crimeea? Ucraina este stat suveran!

Răspuns: Fac același lucru pe care l-au făcut comisarul Catherine Ashton, ministrul suedez Bildt, senatorul american McCain și alți oficiali occidentali la Kiev. Deputații și senatorii ruși se documentează și susțin protestul democratic.

Întrebare: Ce fac militarii ruși în orașele din Crimeea?

Răspuns: Se ocupă de paza obiectelor Flotei de la Marea Neagră în același fel în care pușcașii marini americani asigurau paza Ambasadei SUA în centrul Kievului.

Întrebare: Ce urmează?

Răspuns: Urmează un referendum democratic prin care Republica Autonomă Crimeea își va decide viitorul. Este probabil ca exemplul să fie atât de incitant, iar experiența atât de plăcută încât și alte regiuni (nu numai din Ucraina) să-i urmeze exemplul. Se pare că a venit timpul pentru o „Primăvară Europeană”.

UnUL 28-02-2014 - 07:59

Iar citezi din „Vocea Rusiei”? Vezi că nu e o sursă de informații fiabilă! Rușii mint de sting (așa au făcut întotdeauna).

Tache 28-02-2014 - 02:49

Trăiască Republica Autonomă Crimeea! E rândul ca şi Românii din teritoriile istorice româneşti ale Bucovinei de Nord, a Herţei, ilegitim deţinute de Ucraina, moştenitoarea criminalului Pact Ribbentrop-Molotov, să urmeze precedentul Ruşilor şi să îşi proclame independenţa, şi să ceară aderarea la România! Deasemenea şi Ungurii din Subcarpatia, vor trebui să îşi proclame independenţa şi alipirea la Ungaria! Românii şi Ungurii din Ucraina, nu mai pot trăi într-un regim rasist neonazist, opresor!

Romeo2110 28-02-2014 - 07:44

>Trăiască Republica Autonomă Crimeea! E rândul ca şi Românii din teritoriile
>istorice româneşti ale Bucovinei de Nord, a Herţei, ilegitim deţinute de Ucraina,
>moştenitoarea criminalului Pact Ribbentrop-Molotov,

Si cu sudul Basarabiei + Insula Serpilor cum ramane ?

UnUL 28-02-2014 - 08:00

Insula Șerpilor n-o vom mai putea recupera. Dar cu sudul Basarabiei e altă poveste…

UnUL 28-02-2014 - 14:57

A propos, vreți să vedeți cum arată casa primului procuror al Ucrainei – într-o țară aflată într-o criză profundă, cu datorii imense. Cred că lui Tache i-ar plăcea dacă și Tiberiu Nițu ar avea așa ceva
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2567239/Pshonkas-palace-treasure-trove-total-opulence-Journalists-protestors-enter-estate-extravaganza-luxury.html

pathfinder 28-02-2014 - 15:02

Bugetar…

urbos 28-02-2014 - 15:02

Canalia Basescu incepuse ceva mai timid, cu vila Dante, acuma naparca si-a luat din bani furati de la stat si spagi de la Gazprom, 300 de hectare, animalul aduna milioane cu familia lui de lepre… si va ajunge tot in streang.

pathfinder 28-02-2014 - 15:05

Credit ipotecar…

UnUL 28-02-2014 - 15:14

Compară tu Vila Dante (care nici măcar nu e proprietate particulară!) cu chestia asta! Vorba ta : cu-cu!

urbos 28-02-2014 - 15:18

Pai nu era fiu de catea, Bashina se lafaie pe bani publici, secatura se plimba cu elicoptere, se da cu schijetu, se caca in vilele de protocol ale lu Ceasca pe banii tarii, ce, e prost sa stea pe banii lui? Iar voi ii mancati cacatii.
D-aia trebuie sa fiti omorati toti.

UnUL 28-02-2014 - 15:40

Sigur, puiule, alți președinți (al SUA, al Franței, etc.) își plătesc din salariu toate deplasările -inclusiv când merg să se întâlnească cu omologii lor din alte țări. (???!!!)

pathfinder 28-02-2014 - 16:12

cipcirip-cipcirip-cipcirip

pathfinder 28-02-2014 - 15:04

Are si un tablou cu el insusi!!!

urbos 28-02-2014 - 15:14

Da, sa mori de ras. Iar Dementa Sa s-a pus pe fresca. Uitati naparca scelerata si radeti:

http://www.cotidianul.ro/traian-basescu-pictat-alaturi-de-mihai-viteazu-200260/

Asa e cu dementii.

UnUL 28-02-2014 - 15:16

Neicușorule, știi să citești? Vezi ce spune pictorul!

urbos 28-02-2014 - 15:22

Hahahahaha! Omoara-te ma penibilule. Mos caraghios.

pathfinder 28-02-2014 - 15:24

@curbos
Pai penibil si caraghios ai fost tu.
Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

pathfinder 28-02-2014 - 15:23

Valentin Tănase, pictorul frescei, a declarat recent la România TV că boierul din pictură nu este Traian Băsescu.
„S-a spus multă vreme că ar fi acolo reprezentat preşedintele Traian Băsescu. Realitatea este alta.În acea frescă pe care eu am realizată în decursul anului 1994, am pictat în chipul acelui boier pe socrul meu, care întâmplător seamănă cu domnul Traian Băsescu. Nu am dorit să creez niciun fel de cotroversă. Faptul că se crează anumite asocieri, astea nu au depins de mine şi nici nu am avut intenţia să fac aşa ceva”, a susţinut Tănase.

Tu il vezi pe Basescu peste tot…
Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!

ValVerde 28-02-2014 - 15:27

Basescu e-n toate
E-n cele ce sunt
Si-n cele ce maine vor rade la soare.
E-n pruncul din leagan
Si-n omul carunt
Si face limbricul sa moara…

urbos 28-02-2014 - 15:30

Sigur ca da ma schizofrenicilor, nici pictorii lu Ceasca nu-l pictau pe Ceasca, il pictau pe nea Vasile care semana cu Ceasca. Duceti-va ma animale penibile si omorati-va.
Secaturi activiste, in ce hal puteti sa fiti. In ce hal va scremeti sa spalati cu limba orice hazna a conducatorului suprem.
Trebuie sa fiti omorati, d-aia in 89 n-a fost revolutie, ca nu v-au omorat.

digital 28-02-2014 - 15:34

pathfinder
28-02-2014 at 15:23

poate seamănă chiar cu mătta!
sau poate, voi, băsiștii aveți o mamă unică, și-atunci vă regăsiți în toate genele istorice pe care le abordați, p-aicea!
pleacă mă-n morții măttii de jeg!

UnUL 28-02-2014 - 15:45

Diferența esențială e că Pingelică COMANDA tablourile în care apărea, în vreme ce pe dl. Băsescu nu-l interesează așa ceva.

UnUL 28-02-2014 - 15:48

P:S. În ciuda repulsiei pe care mi-o inspiră mitomanul național, dacă vreunui pictor i s-ar năzări să facă un tablou reprezentându-l pe Titulescu și ar folosi moaca lui Tonta, nu l-aș acuza pe Victoraș ci pe lingăul de pictor.

UnUL 28-02-2014 - 15:51

în plus țin să vă amintesc că tema articolului și linkul pe car l-am trimis NU AU NICIO LEGĂTURĂ CU DL. BĂSESCU, OBSEDAȚILOR !!!!

ValVerde 28-02-2014 - 15:08

Mda…gustul sacului cu bani…
Dar icoanele erau false…oare de ce nu l-au ajutat ?!

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult