Acasa InternationalExterne Crimeea: Posibil referendum privind alipirea la Rusia

Crimeea: Posibil referendum privind alipirea la Rusia

scris de S. P.
5 afisari

Parlamentul local din Crimeea, dominat de proruşi, i-a cerut lui Vladimir Putin alipirea la Rusia şi un referendum de validare a alipirii.

Crimeea: Parlamentari proruşi cer alipirea la Rusia

Crimeea: Parlamentari proruşi cer alipirea la Rusia (Foto:kyivpost.com)

Parlamentarii i-a cerut, joi, lui Vladimir Putin, alipirea la Rusia, precum şi organizarea unui referendum la 16 martie în peninsula ucraineană pentru a valida această alipire, a declarat pentru AFP unul dintre oficiali.

Alegătorii vor avea de ales între o alipire la Rusia sau o autonomie net consolidată, a precizat deputatul Grigori Ioffe. Parlamentul acestei republici autonome a prevăzut organizarea, la 30 martie, a unui referendum dar care se referă doar o simplă consolidare a autonomiei.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a fost informat în legătură cu cererea Parlamentului local din Crimeea de a fi alipită Federaţiei ruse, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Această informaţie (despre cererea Parlamentului local al Crimeei) tocmai ne-a parvenit, preşedintele a fost informat”, a declarat Peskov, citat de agenţia oficială Itar-Tass, preia Mediafax.

3 comentarii

urbos 06-03-2014 - 13:37

Cu Crimeea se pare ca s-a rezolvat, sa vedem cu restul.

salut 06-03-2014 - 23:27

Restul inseamna estul industrializat care pleaca cu Rusia si vestul sarantoc, lihnit, care (atentie aici!) va fi pus in camera de asteptare a UE si uitat acolo (cui ii trebuie 20 de milioane de hamesiti barbari, lenesi, fascistoizi?).
Eu am spus ca se va intampla cam intr-un cincinal, dar vad ca Iuropenii dau zor mare !

Tache 06-03-2014 - 20:15

Jihad crestin-ortodox

La Sevastopol au venit voluntari sârbi

Voluntarii sârbi din Mişcarea cetnicilor au venit la Sevastopol. Ei doresc să ajute detaşamentele locale de auto-apărare şi pe cazaci la asigurarea ordinii la unul din punctele de control de lângă oraş.

În total, în Crimeea au venit 5 cetnici – aşa sunt numiţi cazacii din Balcani. Cetnicii au recunoscut că în anul 1999 au participat ca voluntari la acţiunile de luptă din Kosovo.

„În timpul războiului civil din Iugoslavia mulţi voluntari ruşi au venit pentru a sprijini poporul sârb. Noi suntem un popor mic şi nu putem trimite un număr mare de oameni, însă noi iubim foarte mult poporul rus”, a explicat motivele voluntarilor sârbi, liderul lor, Milutin Malishich.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult