Acasa InternationalExterne UPDATE Oficial rus: Rusia nu vrea război cu Ucraina

UPDATE Oficial rus: Rusia nu vrea război cu Ucraina

scris de S. P.
1 afisari

UPDATE 10:45 Premierul interimar ucrainean cere Rusiei să retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei, considerând acţiunile Moscovei  o „declaraţie de război”.

Putin a discutat cu Merkel şi acceptă dialogul

Putin a discutat cu Merkel şi acceptă dialogul

Premierul interimar ucrainean, Arseni Iaţeniuk, cere Rusiei să retragă trupele de pe teritoriul Ucrainei, considerând acţiunile Moscovei drept o „declaraţie de război” şi avertizând că există riscul unui „dezastru”. Trupe ruse au înconjurat, duminică, trei unităţi militare ucrainene din regiunea autonomă prorusă Crimeea. Ucraina a decis închiderea spaţiului aerian pentru aeronavele militare. Vladimir Putin a discutat, prin telefon, cu Angela Merkel, aceasta declarând că preşedintele rus acceptă dialogul.

Preşedintele Putin a acceptat propunerea cancelarul de stabili imediat o misiune de anchetă, precum şi un grup de contact, eventual sub conducerea OSCE, pentru a demara dialogul politic’, după o conversaţie telefonică între cancelarul german şi preşedintele rus,  se arată într-un comunicat al guvernului federal de al Berlin, scrie AFP.

În cursul discuţiei telefonice purtate duminică seară, cancelarul ‘i-a reproşat preşedintelui rus că a încălcat dreptul internaţional prin intervenţia rusă, inacceptabilă, în Crimeea’, potrivit documentului citat.
Angela Merkel i-a reproşat îndeosebi încălcarea Memorandumului de la Budapesta, din 1994, în care Rusia şi-a luat angajamentul să respecte independenţa şi suveranitatea Ucrainei în frontierele existente, precum şi a Tratatului privind flota rusă din Marea Neagră, din 1997.

Cancelarul german i-a cerut din nou liderului de la Kremlin să respecte integritatea teritorială a Ucrainei, se mai afirmă în comunicatul amintit, preluat de Agerpres.

6 comentarii

ValVerde 03-03-2014 - 17:05

ttp://www.businessweek.com/articles/2014-03-03/putin-s-gamble-crimea-land-grab-will-be-met-with-western-inaction?campaign_id=yhoo

briel 03-03-2014 - 18:40

Desigur.
Din nou rusii spun adevarul, chiar nu vor razboi cu Ucraina.

Totusi, ei vor un mic razboi in zona, dar cu altcineva … cu cineva caruia ocuparea Crimeii i-a stat direct in gat. Deocamdata Rusia mai are nevoie de timp pentru a-si perfectiona planurile, ca ce are ea in minte e o treaba migaloasa.

Pribeagul 03-03-2014 - 20:34

ce se mai intimpla in lumea mare.

„Un grup de 16 deputaţi ruşi au înregistrat un proiect de lege care permite ca Federaţia Rusă să anexeze peninsula ucraineană Crimeea pentru a-şi proteja cetăţenii, a informat presa rusă”

„Flota Rusă din Marea Neagră a dat un ultimatum forțelor ucrainene din Crimeea până marți la ora 5.00 (ora locală, ora 03.00, GMT) să se predea, altfel va începe un atac efectiv asuypra unităților militare ucrainene din Peninsulă, relatează BBC, citând agenția Interfax, care se referă la surse din Ministerul Apărării de la Kiev.”

„O bază aeriană ucraineană din Crimeea a trecut, cu tot cu avioane, sub comanda republicii autonome. Este vorba despre baza aeriană tactică 204 a Forţelor Aeriene ale Ucrainei, echipată cu 45 de avioane de vânătoare şi 4 avioane de instrucţie.”

„„Pe 2 şi 3 martie au trecut în mod voluntar de partea poporului din Crimeea 5.086 reprezentanţi Ministerului de Interne, Grănicerilor şi Forţelor Armate ale Ucrainei”, relatează Interfax.

Premierul pro-rus al Crimeii, Serghei Axionov, a anunţat crearea flotei militare a republicii autonome Crimeea, ce va fi condusă de contraamiralul Denis Berezovski, care a dezertat din marina militară ucraineană la comanda căreia fusese numit de guvernul de la Kiev cu numai două zile în urmă.”

„Două nave de elită ale Marinei SUA se află deja în Marea Neagră. Este vorba despre distrugătorul USS Ramage (DDG 61) şi nava de comandă USS Mount Whitney (LCC 20), ultima fiind nava amiral a Flotei a 6-a din Marea Mediterană. In acelaşi timp, anunţă Ria Novosti, portavionul George Bush (CVN 77), aflat în Marea Mediterană, este pus în stare de alertă, încă din 27 martie.Surse avizate anunţă că armata turcă şi forţele NATO din regiunea Mării Negre au fost şi ele plasate în stare de alertă, iar o navă militară de tip Aegis se îndreaptă spre portul Constanţa, România.”

salut 03-03-2014 - 20:43

Maaaare victorie occidentala. Eu, sincer ma bucur. Pentru Romania, o UKR mica – si in afara UE – e solutia perfecta.

Ionel 03-03-2014 - 22:24

Si daca rusii ajung sa ceara si Delta Dunarii? Cine dintre conducatori fuge la Moscova?

ValVerde 03-03-2014 - 22:36

Piturca !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult