Acasa InternationalExterne Cristchurch zguduit de replici ale seismului de marţi

Cristchurch zguduit de replici ale seismului de marţi

scris de D.P.
0 afisari

În oraşul neozeelandez Christchurch au avut loc, luni, mai multe replici ale cutremurului de 6,3 grade care a provocat, marţi, săptămâna trecută trecută, moartea a cel puţin 148 de oameni, alte peste 50 de persoane fiind date dispărute, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

Operatiuni de salvare la Cristchurch

foto: Agerpres

Autorităţile estimează că numărul celor decedaţi se ridică la circa 200. Echipele de intervenţie se ocupă de debarasarea bucăţilor din clădirile dărâmate, pentru a evita producerea unor noi tragedii din cauza furtunilor extrem de puternice care ar putea afecta regiunea.

„Dacă ne vom afla sub influenţa furtunilor de tip uragan, atât structurile clădirilor cât şi operaţiunile de salvare vor avea de suferit. De aceea, sperăm ca vremea să nu devină prea urâtă, însă noi trebuie să fim pregătiţi”, a declarat la televiziunea locală primarul din Christchurch, Bob Parker.

Personalul de intervenţie, sprijinit de 700 de colegi din întreaga lume, nu a mai descoperit, de miercurea trecută, semne de viaţă sub ruine, existând slabe speranţe ca cineva să mai poată fi găsit viu.

Autorităţile au recunoscut că va fi imposibil să identifice toate cadavrele găsite, chiar dacă vor fi utilizate mostre ADN.

Potrivit EFE, în jur de 120 de persoane ar putea fi îngropate în sediul televiziunii locale CTV, printre care 60 de studenţi de 20 naţionalităţi diferite şi profesori de la şcoala de limbi străine King’s Education.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult