Acasa InternationalExterne Cristian Diaconescu: Violenţele din Siria trebuie să înceteze

Cristian Diaconescu: Violenţele din Siria trebuie să înceteze

scris de M.A.
6 afisari

România susţine depăşirea urgentă a situaţiei actuale de criză, prin încetarea imediată a violenţelor, a afirmat duminică, în cadrul intervenţiei sale la Conferinţa Internaţională “Prietenii Poporului sirian”, desfăşurată la Istanbul, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu.

Cristian Diaconescu - siria

Cristian Diaconescu: Violenţele din Siria trebuie să înceteze

Ministrul român de externe a participat duminică, alături de reprezentanţi a 82 de state şi organizaţii internaţionale, la Conferinţa Internaţională “Prietenii Poporului sirian”, care a constituit un prilej pentru continuarea la nivel internaţional a procesului de identificare de soluţii pentru situaţia din Siria.

În intervenţia sa, ministrul Cristian Diaconescu a arătat că România susţine depăşirea urgentă a situaţiei actuale de criză, prin încetarea imediată a violenţelor, precum şi un răspuns concertat şi eficient pentru remedierea situaţiei umanitare preocupante care afectează populaţia locală – amintind ponderea importantă a comunităţii româneşti din această ţară.

Şeful diplomaţiei române s-a referit, totodată, şi la crearea premiselor consolidării unui sistem politic cuprinzător şi reprezentativ, care să integreze toate segmentele societăţii siriene. În cadrul oferit de Conferinţă, au avut loc şi consultări referitoare la participarea României, la invitaţia Germaniei, la “Grupul de lucru pentru redresarea economică şi dezvoltarea Siriei”, co-prezidat de Germania şi Emiratele Arabe Unite.

1 comentariu

digital 02-04-2012 - 12:18

bine că l-au pus pe ”băiatu” ăsta la Externe,că și așa,aici în țară,nu-l asculta nimeni,deoarece el chiar e…un NIMENI….
acu,mai latră și el ca un coyote,prin…exterior,că acolo și așa nu știu ăia ce ”calități” posedă…..
ce se vor frige ăștia,care l-au invitat,dacă acest don-coyote va reprezenta România în “Grupul de lucru pentru redresarea economică şi dezvoltarea Siriei”…
nici nu știți ce vă așteaptă cu dandy-ul ăsta….cred că o să ne râdem bine de tot,la faza asta!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult