Acasa InternationalExterne Criza de Ucraina. Rusia ar putea fi sancționatǎ de G7

Criza de Ucraina. Rusia ar putea fi sancționatǎ de G7

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Statele din grupul G7 au condamnat rolul destabilizator al Rusiei în criza din Ucraina şi au ameninţat cu noi sancţiuni, ȋn cazul ȋn care atitudinea Moscovei va rǎmȃne la fel.

Criza de Ucraina. Rusia ar putea fi sancționatǎ de G7 (foto: news.liga.net)

Rusia încă mai are posibilitatea de a alege calea unei detensionări a situaţiei, fapt ce ar duce la ridicarea sancţiunilor impuse anterior”, afirmă statele membre ale G7 într-un comunicat comun, difuzat de Casa Albă. „În caz contrar, suntem pregătiţi să impunem (Rusiei) un preţ mai mare pentru actele sale ostile”, adaugă G7. Acest anunţ al G7, din care fac parte Marea Britanie, Franţa, Canada, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite, intervine în contextul înăspririi de către Washington şi Uniunea Europeană a sancţiunilor împotriva Moscovei.

„Condamnăm încă o dată anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia şi acţiunile destabilizatoare ale acesteia în estul Ucrainei. Aceste acţiuni sunt inacceptabile şi încalcă dreptul internaţional”, apreciază G7. „Condamnăm, de asemenea, atacul tragic asupra zborului MH17, soldat cu moartea a 298 de civili inocenţi. Cerem o anchetă internaţională, rapidă şi transparentă”, adaugă statele G7, potrivit mediafax.

9 comentarii

Mariana 31-07-2014 - 09:10

Dar despre agresiunea si crimele savarsite de armata isreliana in fasia Gaza de ce ONU, G7, UE si alte foruri internationale nu spun nimic despre uciderea a peste 1300 de peroane civile printre care femei si copii (adica de peste 4 ori cati pasageri nevinovati au murit in avionulmalaiezian doborat deasupra Ukrainiei.)? Se intelege ca unele agresiuni si crime sunt acceptate , depinde numai de cine le face, mai ales cand este vorba de Israel.

BULA 31-07-2014 - 10:19

Se pare ca avionul a fost doborat de ucrainieni, ca sa se dea vina pe rusi. Am vazut pe net imagini ale epavei, in care s-a tras cu tunul din avionul SU-25 ucrainian care urmarea avionul de pasageri. Se vedeau clar gaurile de la proiectilele de tun (de calibrul 30 mm), perfect rotunde, nu ca in cazul schijelor produse de explozia unei rachete.

Mircea 31-07-2014 - 10:39

Iarasi ai dreptate domnu profesor. Regret dar trebuie sa te ajut in cazul asta. Uite mai jos si probele. Ignora textul scris cu rosu de sub titlu

http://wahrheitfuerdeutschland.de/?p=3622

BULA 31-07-2014 - 09:23

Ce doresc „autoritatile” (marionetele americanilor, instalate prin lovitura de stat) de la Kiev ? Sa zicem ca castiga batalia cu rusofonii (aproape un sfert din pop.ulatia tarii), dar dupa aia ce vor face ? Ii vor extermina pe toti ? Ca dupa ce au tras cu tunurile si lansatoarele de rachete in ei, e clar ca rusofonii nu mai au ochi sa-i vada pe ucrainienii de la Kiev. Si nici celelalte minoritati (romanii si ungurii) nu se simt confortabil in statul nationalist (fascist) ucrainian. Doar kakatii de polonezi se bucura de rahatul asta, ca spera sa refaca Polonia Mare.
Si de fapt Ucraina e mai mult o adunatura de teritorii luate de Stalin de la tarile vecine, a fost o provincie a Imperiului Sovietic, nu a existat ca stat, in forma actuala, inainte de extinderea URSS-ului.
E clar ca s-a dorit provocarea Rusiei, ca sa intre in razboi si dupa aia sa aiba americanii pretext sa se bage si ei, sa declanseze razboiul termonuclear. Ca vor fi sute de milioane de victime in cazul asta, pop.ulatia Americii s-ar putea reduce la o treime, si trebuia sa se dea vina pe rusi. Derbedeii din SUA care vor razboi se cred asigurati, ca se vor pitula in bunkere, unde au mancare pe cativa ani, au apa si energie electrica de la reactoare nucleare. Dar si ei pot sa fie lichidati cu arme cu radiatie intensificata (bombe cu neutroni).

Mircea 31-07-2014 - 09:59

Ai dreptate domnu profesor. Noroc ca acuma derbedeii din SUA au aflat de la tine ca pot fi si ei lichidati cu radiatie intensificata si nu o sa declanseze niciun razboi.
Numai la catastrofe iti sta gindul. De ce sa-i extermine fascistii pe rusofoni ? Ar putea sa le dea niste drepturi in plus ca si la romani si alte nationalitati pentru simplul motiv ca ii obliga stapinii din UE sa nu intre cu probleme nerezolvate cu vecinii. Din cauza asta am recunoscut si noi oficial (ce stiam neoficial de mult) ca insula Serpilor nu ne mai apartine. Panimaiesi ?

BULA 31-07-2014 - 10:21

Au murit multi oameni si s-a creat o mare prapastie intre rusofoni si Kiev. De ce nu le-au dat drepturi de la inceput si le-au interzis sa foloseasca limba materna, ma securistule talamb ?

Mircea 31-07-2014 - 10:35

Mai gresesc si fascistii mai comunist talimb. Initial legea era indreptata impotriva prietenilor lor rusii dar au lovit din prostie si in altii. Intre timp legea a fost retrasa si nu pupa ei nici UE si nici NATO daca nu fac o lege corecta. Prapastia exista de cind dragutul de Stalin a ucis prin infometare sute de mii de ukrainieni asa ca legea a pus doar gaz pe foc.

Ionel 31-07-2014 - 10:56

UE si FMI o sa le dea bani la ucrainieni doar atat timp cat sunt in razboi cu rusofonii din est si in momentul cand se termina razboiul incepe colapsul economiei ucrainiene in boicotul Moscovei. Atunci se va dezintegra Ucraina si nu doar in doua bucati(ucrainiana si rusofona) si pentru asta slugile ciaiste si mosadiste au dezarmat Armata Romana, pentru ca sa nu poata interveni si ca sa n recupereze nici un teritoriu.

ValVerde 01-08-2014 - 04:03

ttp://www.businessinsider.sg/russian-soldiers-social-ukraine-2014-7/#.U9rmz_3MDwI

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult