Acasa InternationalExterne Criza din Ucraina: Rusia amenințatǎ cu consecințe de Obama și Merkel

Criza din Ucraina: Rusia amenințatǎ cu consecințe de Obama și Merkel

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Angela Merkel și Barack Obama au cǎzut de acord cǎ mișcǎrile trupelor rusești ȋn Ucraina „nu pot rǎmȃne fǎrǎ consecințe”.

Criza din Ucraina: Rusia amenințatǎ cu consecințe de Obama și Merkel (foto:globalsearch.com)

Criza din Ucraina: Rusia amenințatǎ cu consecințe de Obama și Merkel (foto:globalsearch.com)

Purtǎtorul de cuvȃnt german Steffen Seibert a transmis prin intermediul unui comunicat dupǎ convorbirea telefonicǎ dintre Merkel și Obama cǎ cei doi „-au declarat îngrijorați de numeroasele informații cu privire la sosirea de noi soldați ruși și material militar rus” în estul Ucrainei și s-au pus de acord cǎ „un astfel de comportament nu poate rămâne fără consecințe”. Dupǎ ce joi, 28 august,  o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, Rusia a fost acuzată de implicarea directă a forțelor ruse alături de separatiști în estul Ucrainei, Merkel i-a confirmat lui Obama că situația din Ucraina va fi pe ordinea de zi a Consiliului European de sâmbătă la Bruxelles, unde vor discuta posibile „noi sancțiuni” împotriva Moscovei.

Președintele Barack Obama a afirmaqt  într-o conferință de presă la Casa Albă, că „întreaga lume poate vedea că forțele ruse se află în Ucraina„, dar a exclus orice recurgere la forță „pentru rezolvarea problemei ucrainene”. Potrivit Agerpres,  ambasadorul rus Vitali Ciurkin a acuzat Statele Unite că trimit în Ucraina „zeci de consilieri”, iar armata ucraineană „bombardează civili”.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult