Acasa InternationalExterne Criză în Italia: Miniștrii din partidul lui Berlusconi și-au dat demisia din Guvern

Criză în Italia: Miniștrii din partidul lui Berlusconi și-au dat demisia din Guvern

scris de A.P.
6 afisari

Miniștrii din partidul de dreapta Poporul Libertății, PdL, și-au dat demisia sâmbătă seară, la cererea fondatorului acestei formațiuni politice, Silvio Berlusconi, declarând că „nu mai există condițiile necesare pentru a putea susține executivul Letta” și provocând o criză de guvern, informează sâmbătă presa din Peninsulă.

Angelino Alfano si premierul italian Enrico Letta

Demisia miniștrilor din PdL, partid care susține executivul italian de mare coaliție între stânga și dreapta, condus de Enrico Letta, a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al ministrului de interne Angelino Alfano, care este și secretarul partidului Poporul Libertății.

Demisia a fost anunțată de ministrul de interne, Angelino Alfano /care este și vicepremier/, de ministrul agriculturii, Nunzia De Girolamo, de ministrul transporturilor, Maurizio Lupi, de ministrul sănătății, Beatrice Lorenzin, și de ministrul reformelor, Gaetano Quagliariello.

Într-un comunicat difuzat sâmbătă seară de fondatorul PdL, fostul premier Silvio Berlusconi, acesta scrie că PdL nu poate accepta faptul că premierul Enrico Letta /secretar adjunct al principalului partid de centru-stânga, Partidul Democrat/ a decis vineri mărirea TVA de la 21% la 22%, începând cu data de 1 octombrie, o decizie „inacceptabilă” pentru dreapta italiană, care „nu va participa la această ulterioară agravare a presiunii fiscale la care sunt supuși cetățenii italieni”.

Secretarul Partidului Democrat, Guglielmo Epifani, a declarat că acest gest al miniștrilor din PdL demonstrează „lipsa de responsabilitate” a dreptei italiene într-un moment dificil al țării, un moment de criză economică. Iar președinta Partidului Democrat, doamna Rosy Bindi, a afirmat că „PdL continuă să unească destinul lui Silvio Berlusconi /condamnat în mod definitiv, la 1 august, de Curtea de Casație la o pedeapsă cu închisoarea pentru fraudă fiscală, în dosarul Mediaset, n.r./ de soarta guvernului italian”.

Este un moment „dramatic” pentru Italia, iar Berlusconi, încă o dată, „a demonstrat că nu ține cont de interesele țării, ci numai de propriile sale interese”, a mai afirmat președinta principalului partid italian de centru-stânga, PD, formațiunea politică din care face parte șeful guvernului italian, Enrico Letta.

1 comentariu

IngerAlbastru 29-09-2013 - 10:29

Chair sint necesare atitea partide si guverne, asta in toate tarile, ca eu nu vad rostul lor decat ca mananca banii statului degeaba???

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult