Acasa InternationalExterne Criza israeliano-palestinianǎ: Planul lui Kerry respins de al-Assad

Criza israeliano-palestinianǎ: Planul lui Kerry respins de al-Assad

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a afirmat marţi că nu este de acord cu „planul” secretarului de Stat american John Kerry privind reglementarea conflictului israeliano-palestinian.

Criza israeliano-palestinianǎ: Planul lui Kerry respins de al-Assad

Secretarul de Stat american John Kerry încearcă de mai multe luni să obţină un consens între israelieni şi palestinieni pentru un „acord cadru” care să permită soluţionarea conflictului dintre cele două părţi. Exprimându-se în faţa unei delegaţii iordaniene, al-Assad a declarat, potrivit agenţiei oficiale Sana, că Siria „respinge planul lui Kerry şi tot ceea ce se face în regiune pentru a consacra ideea că Israelul este un stat evreiesc”.

Negocierile de pace au fost reluate în iulie 2013, la iniţiativa lui John Kerry, după aproape trei ani de întrerupere, potrivit mediafax. Un „acord cadru” care să definească liniile directoare ale „statutului final” trebuie semnat până la 29 aprilie. „Statutul final” prevede reglementarea problemelor legate de frontiere, colonii, securitate, statutul Ierusalimului şi cel al refugiaţilor palestinieni.

Însă discuţiile nu au înregistrat progrese notabile, iar John Kerry a anunţat că acestea vor continua cel mai probabil şi după data-limită. La nivel oficial, Israelul este încă în stare de război cu Siria. Armata israeliană deţine controlul, din anul 1967, asupra unui sector de 1.200 de kilometri pătraţi în Platoul Golan.

2 comentarii

omida 05-03-2014 - 08:57

Vorbeste Al Assad un criminal de razboi,ucigasul insusi fratilor sai arabi,genocidul a 160.000 victime nevinovate….
Au stiut s-au stiu vreodata arabii acestia ce vor in afara de CORANUL lor
absurd????

UnUL 05-03-2014 - 17:42

Evreii le-au luat Golanul golanilor de sirieni.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult