Acasa InternationalExterne Criza ostaticilor din Algeria: SUA nu au ştiut nimic de operaţiunea de eliberare

Criza ostaticilor din Algeria: SUA nu au ştiut nimic de operaţiunea de eliberare

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Statele Unite nu au fost informate în avans despre intenţia autorităţilor algeriene de a efectua o operaţiune cu scopul de a încerca să elibereze ostaticii din complexul de exploatare a gazelor.

Criza ostaticilor din Algeria. SUA nu au ştiut nimic de operaţiunea de eliberare (foto:cdcnn.com)

Armata algeriană a lansat joi, 17 ianuarie, un asalt împotriva unui complex de exploatare a gazelor, în estul ţării, unde extremişti islamişti au luat ostatice numeroase persoane, inclusiv străini, printre care şi un român, ca represalii faţă de intervenţia militară franceză în Mali, oficialii americani anunţând că „nu au fost la curent cu intervenţia în avans”. Un oficial al SUA a precizat pentru AFP că „au încurajat puternic” autorităţile algeriene să trateze securitatea ostaticilor ca prioritară..

Guvernul algerian nu a furnizat un bilanţ asupra tributului plătit de ostatici în urma operaţiunii de eliberare, limitându-se să anunţe un „număr important de ostatici eliberaţi şi, din păcate, câţiva morţi şi răniţi”, nefiin cunoscut încă nimic despre situaţia românului angajat la companie. Conform mediafax, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, Jay Carney, a declarat că „Suntem, desigur, îngrijoraţi cu privire la informaţiile privind pierderi de vieţi” în cursul, menţionând că „cele mai bune informaţii de care dispunem la ora actuală arată că cetăţeni americani figurează printre ostatici”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult