Acasa InternationalExterne Criza ucraineanǎ: MAE Rus acuzǎ NATO cǎ joacǎ un „rol distructiv”

Criza ucraineanǎ: MAE Rus acuzǎ NATO cǎ joacǎ un „rol distructiv”

scris de Z.V.
4 afisari

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov este de pǎrere cǎ NATO are un „rol distructiv” impingȃnd Kievul să recurgă la forță pentru rezolvarea conflictului din estul țării.

Criza ucraineanǎ: MAE Rus acuzǎ NATO cǎ joacǎ un "rol distructiv” (foto:ibtimes.co.uk)

Criza ucraineanǎ: MAE Rus acuzǎ NATO cǎ joacǎ un „rol distructiv” (foto:ibtimes.co.uk)

Ȋntr-un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais, Serghei Lavrov declarǎ cǎ „ceea ce reține atenția este rolul distructiv jucat de NATO pe parcursul crizei interne din Ucraina.”, explicȃnd cǎ „Alianța a adoptat o politică vizând creșterea potențialului militar al Ucrainei, potențial utilizat, după cum se știe, împotriva populației civile.”. Oficialul rus susține ȋn interviul preluat și de RIA Novosti faptul cǎ liderii NATO susțin „intenția statelor membre de a extinde către Ucraina exporturile de mijloace speciale și de echipamente militare susceptibile de a fi utilizate de autoritățile ucrainene în represiunile din interiorul țării.”, iar  „ȋn acest mod, Alianța împinge de fapt Kievul să recurgă la forță pentru rezolvarea conflictului”.

Lavrov este de pǎrere cǎ pentru oprirea escaladării conflictului ucrainean, „este foarte important ca toți actorii externi, fără excepție, să dea dovadă de reținere”. „Din păcate”, a continuat MAE Rus, „nu este cazul unora dintre partenerii noștri occidentali care, în loc să analizeze serios procesele social-politice complexe din Ucraina, aruncă fără niciun temei asupra Rusiei întreaga responsabilitate pentru evenimentele din această țară”. Cu toate acestea, Lavrov a dat asigurǎri cǎ Rusia este gata să coopereze cu țările occidentale pentru a găsi o soluție la situația din Ucraina, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult