Acasa InternationalExterne Cuba accepta eliberarea a 52 de prizonieri politici

Cuba accepta eliberarea a 52 de prizonieri politici

scris de Ziua Veche
1 afisari

.In urma negocierilor purtate la Havana cu oficiali spanioli si reprezentanti ai Bisericii Catolice, autoritatile cubaneze au acceptat miercuri sa elibereze 52 de detinuti politici, arestati in timpul scandalului din anul 2003.

Potrivit BBC, anuntul a fost facut de seful diplomatiei spaniole, Miguel Angel Moratinos, la finalul intalnirii cu Raul Castro. Moratinos a declarat ca acest gest “deschide o noua era in Cuba”, adaugand ca guvernul executivul de la Madrid este dispus sa ii primeasca pe detinuti, “in cazul in care acestia doresc sa vina in Spania”. Conform aceleiasi surse, cinci detinuti urmeaza sa fie eliberati imediat, iar restul in urmatoarele luni.

Comunitatea internationala a facut presiuni asupra regimului de la Havana, solicitandu-i eliberarea persoanelor arestate in 2003, dupa ce in luna februarie, unul din detinuti, Orlando Zapata Tamayo, care era in greva foamei, a murit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult