Acasa InternationalExterne Culmea comediei: farse cu amenintari cu bomba la televiziunea irakiana

Culmea comediei: farse cu amenintari cu bomba la televiziunea irakiana

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Un post de televiziune din Irak difuzeaza un program de comedie in care diverse staruri devin victimele unei farse macabre in care sunt anuntate la un punct de control ca au o bomba in masina, informeaza Agerpres. Reactiile lor spontane sunt filmate cu camera ascunsa, spre amuzamentul telespectatorilor, sustin producatorii, citati de CNN.


Conform scenariului show-ului, masina unei vedete care se deplaseaza la televiziune pentru un interviu, este oprita de realizatorul emisiunii, Ali al-Khalidi, care motiveaza ca i s-a stricat propriul autoturism si cere sa fie luat in masina. Apoi autoturismul este oprit la un punct de control, iar acolo un soldat striga: “Bomba, bomba, iesi afara din masina!” Ocupantii autoturismului ies in graba din masina, unii alergand in cercuri, altii strigand sau izbucnind in lacrimi sau chiar lesinand din cauza socului emotional. Imediat sunt luati pe sus de soldati care ii acuza ca sunt teroristi sau membri ai Al-Qaida.

Numele show-ului este “Bagati-l la Bucca!”, un fost centru de detentie american. Jassim Sharaf, care este comic de 40 de ani, este unul dintre cei care a fost supus la aceasta farsa. El sare din automobil, isi arunca pantofii pentru a alerga mai repede si incearca sa paraseasca locul incidentului. Atunci este prins de soldatii irakieni care il acuza de tentativa de atentat cu o masina-capcana. Dupa ce neaga vehement ca este terorist, comicul este introdus cu forta in masina despre care crede ca poate exploda. “Stai in masina, ai pus o bomba, sa explodeze cu tine inauntru”, ii spune unul din soldatii irakieni. Cu toate acestea, Jassim Sharaf spune ca, urmarind imaginile filmate cu camera ascunsa, momentul i se pare amuzant.
“Ar trebui sa fiu suparat, dar urmarind acum inregistrarea imi vine sa rad. Puteam sa fiu traumatizat, puteam sa mor, dar merita sacrificiul daca ii fac pe irakieni sa rada”, a adaugat el.

Show-ul, difuzat in luna sfanta a Ramadanului, a provocat insa mai multe proteste decat rasete. Irakienii au intocmit o petitie online pentru oprirea show-ului, in timp ce peste 1.600 de oameni s-au inscris pe o pagina de Facebook care se opune emisiunii. Majoritatea celor care i se opun considera show-ul ridicol si insultator. Pe de alta parte, sustinatorii sai pretind ca amenintarile cu bomba fac deja parte din viata de zi cu zi a irakienilor. Realizatorul emisiunii, Ali al-Khalidi, crede chiar ca aceasta este educativa. “Show-ul este unul educativ, intrucat ii invata pe oameni sa fie in stare de alerta si sa se uite sub masina inainte de a urca la volan”, a declarat el.

0 comentariu

rata al. 22-04-2010 - 01:03

Drepturile, asa cum apar ele la data de 20 martie 2009 a d-l. Gadina Constantin cu drepturile materiale obtinute ca sef de revolutionari, in fisierele publicate ale SSPR-ului, din cadrul Guv. Romaniei :
Record number 3960
ID: 3960
Pozitie in lista originala: 1628
Nume si prenume: GADINA CONSTANTIN

Judetul: Ilfov
Localitatea: VIDRA

Teren extravilan: 0,5 ha

…………IN REST NIMIC,
> Spatiu din ACADEMIEI 30-41,
> Pitzeria (VANDUT DREPTUL LITIGIOS), din C. Dorobanti 56,
> Blocul din C. Grivitei 60,
> Teren in Otopeni,
> Teren in Magurele ,
> Etc.., etc..,…,
Inteleg eu CA NU E VOIE SA FIE VIZIBILE PENTRU O PARTE DE PRESA, etc.. , inclusive A.N.I..

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult