Acasa InternationalExterne Cum a fost înnobilat primul român de Regina Elisabeta a II-a

Cum a fost înnobilat primul român de Regina Elisabeta a II-a

scris de R. C.P.
16 afisari

La Palatul Buckingham, pe 14 februarie,  a avut loc ceremonia de înnobilare prin ridicare în rang de cavaler a domnului George Iacobescu, pe care Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a inclus, la 31 decembrie 2011, în lista de personalităţi britanice ce s-au remarcat pe parcursul anului 2011.

Sir George Iacobescu, unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri români şi britanici, este preşedinte şi

Cum a fost înnobilat primul români de Regina Elisabeta a II-a

director executiv al Grupului Canary Wharf, al doilea centru financiar al Londrei. A primit titlul de Cavaler (Knight Bachelor) pentru aportul său în slujba activităţilor caritabile, comunităţii şi industriei serviciilor financiare. Sir George Iacobescu a devenit astfel primul român distins de Regina Elisabeta a II-a Marii Britanii cu un astfel de titlu care dă dreptul la folosirea apelativului „Sir” înaintea prenumelui.

Acordarea acestei distincţii este, fără îndoială, o confirmare la superlativ a muncii, seriozităţii şi inteligenţei unui român de excepţie şi un motiv de mândrie pentru comunitatea românească din Marea Britanie. Ambasada României este recunoscătoare tuturor românilor din Regatul Unit care îşi reprezintă Ţara cu cinste, distincţie şi caracter, se arata intr-un comunicat.

3 comentarii

elis 18-02-2012 - 19:30

Oare e român sau e doar plecat din Românioa?

Liszt 18-02-2012 - 21:50

Franz List este asumat de poporul maghiar ca un maghiar care nu stia limba maghiara: Liszt Ferenc. Ce ar fi ca noi sa ne luam romanii in serios si sa invatam ceva de la ei. Mostenirea genetica a lui Sir George este romana.

matrix 19-02-2012 - 11:35

Un alt jidan din CityUK este avansat in grad, traiasca republica bancherilor!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult