Acasa InternationalExterne Cum a interzis Israelul Iranului să devină o putere nucleară

Cum a interzis Israelul Iranului să devină o putere nucleară

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Premierul Benjamin Netanyahu a anunțat că Israelul a jucat un rol decisiv pentru a evita un acord inadecvat cu Iranul, ce i-ar fi permis acesteia să devină o putere nucleară.

Cum a interzis Israelul Iranului să devină o putere nucleară

Cum a interzis Israelul Iranului să devină o putere nucleară

„Vocea şi îngrijorările noastre au jucat un rol decisiv pentru evitarea unui acord inadecvat”, a subliniat premierul israelian Netanyahu într-un discurs înregistrat şi difuzat în cadrul Forumului Saban, la Washington. Un astfel de acord ar fi „permis într-adevăr Iranului să devină o putere nucleară”, a sublinat premierul israelian.

Israelul a criticat dur eforturile marilor puteri din cadrul Grupului 5+1 (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania) de a ajunge la un acord cu Teheranul în programul său nuclear controversat, acuzând administraţia Obama că dă dovadă de naivitate în faţa noului preşedinte iranian. Marile puteri şi Iranul nu au reuşit să ajungă la un acord în noiembrie şi au convenit să prelungească negocierile până la 30 iunie 2015, potrivit mediafax.

Benjamin Netanyahu este de părere că negocierile de pace israeliano-palestiniene au eşuat „deoarce palestinienii vor ca acestea să se încheie”. În plus, el a avertizat că Israelul nu va încheia un acord de pace cu palestinienii dacă acesta nu va recunoaşte prezenţa „pe termen lung” a forţelor armate israeliene în regiune.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult