Acasa InternationalExterne Cum a salvat Ştefan cel Mare 95 de sirieni în Italia VIDEO

Cum a salvat Ştefan cel Mare 95 de sirieni în Italia VIDEO

scris de M.A.
16 afisari

Cum a salvat Ştefan cel Mare 95 de sirieni. Poliţiştii de frontieră de pe pe nava „Ştefan cel Mare” MAI 1105, aflată în misiune în Italia, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune AENEAS 2013, coordonată de Agenţia FRONTEX, au salvat 95 de migranţi sirieni aflaţi pe un pescador de mici dimensiuni, supraglomerat şi în derivă.

Cum a salvat Ştefan cel Mare 95 de sirieni în Italia

Cum a salvat Ştefan cel Mare 95 de sirieni în Italia

Scopul principal al Operaţiunii Maritime Comune AENEAS 2013 este de combatere a migraţiei ilegale la frontierele externe maritime ale Uniunii Europene. În noaptea de 7/8 august 2013, nava „Ştefan cel Mare„, aflată în misiune de patrulare, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune AENEAS 2013 coordonată de Agenţia FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaţionale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene) a detectat şi interceptat, un pescador de mici dimensiuni, aflat în derivă în apele teritoriale italiene, la bordul căruia se aflau foarte multe persoane.

Cum a salvat Ştefan cel Mare 95 de sirieni în Italia

Cei 95 de sirieni salvati de Stefan cel Mare - MAI 1105

Ambarcatiunea Zodiac Hurricane de la bordul MAI 1105 a fost trimisa pentru a identifica nava, ocazie cu care politistii de frontiera au constatat ca este un pescador din lemn, de dimensiuni mici, fără pavilion, supraîncărcat cu migranţi şi care plutea în derivă. În urma evaluării situaţiei de la faţa locului, poliţiştii de frontieră români au decis ca migranţii să fie aduşi la bord. Astfel, toţi cei 95 de imigranţii au fost transferaţi la bordul navei MAI 1105 – “Ştefan cel Mare”, unde personalul Poliţiei de Frontieră Române le-a acordat asistenţă şi primul ajutor.

Imigranţii, 42 de bărbaţi, 16 femei şi 37 minori (cel mai mic în vârstă de 28 de zile), au declarat că sunt sirieni şi ca intentionau să ajungă în Sptaţiul Schengen. Aceştia au mai declarat că au petrecut 15 zile pe mare, din Siria pâna în momentul depistarii de catre politistii de frontiera români. Pe timpul îmbarcării migranţilor la bordul MAI 1105, în timpul deplasării la locul de debarcare, cât şi pe timpul debarcării, (activităţi desfăşurate pe mare) nu au fost probleme, activităţile desfăşurându-se în siguranţă atât pentru migranţi, cât şi pentru echipaj. La finalizarea actiunii de salvare, nava „Ştefan cel MareMAI 1105 şi-a reluat misiunea de in cadrul operatiunii Frontex.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult