Acasa InternationalExterne Cum arată interiorul avionului de lux cu care Klaus Iohannis zboară în Africa (Galeria FOTO)

Cum arată interiorul avionului de lux cu care Klaus Iohannis zboară în Africa (Galeria FOTO)

scris de Misu Andrei
410 Afisari

Avionul privat de lux cu care președintele Klaus Iohannis va zbura săptămâna viitoare în Africa costă și 62 de milioane de dolari, are o autonomie de 12.500 de kilometri și are până și duș.

Președintele Klaus Iohannis pleacă luni, 13 noiembrie, într-un turneu în Africa, unde va efectua în perioada 14 noiembrie- 23 noiembrie vizite de stat în Kenya, Tanzania, Cabo Verde și Senegal.

De data aceasta, președintele român a închiriat un avion al cărui preț poate ajunge și la 62 de milioane de euro.

Un Gulfstream G550 care poate transporta în condiții de lux 13 pasageri, cu o impresionantă autonomie de zbor de 12.500 de kilometri, potrivit BoardingPass.

Avionul este atât de bine dotat, încât are până și duș.

”Chiar dacă e mic, avionul cu care va călători domnul președinte în perioada 14-23 noiembrie 2023 în Africa este foarte bine dotat, are inclusiv duș.

Potrivit informațiilor BoardingPass, zborurile pentru vizitele oficiale din Africa ale președintelui României vor fi efectuate cu un Gulfstream G550 închiriat de la Global Jet Luxemburg.
Călătoria va începe luni, 13 noiembrie 2023, de la aeroportul din Sibiu, însă în acest moment este neclar dacă avionul privat va efectua și o oprire la București.

Gulfstreamul G550 închiriat de la Global Jet poate transporta maximum 13 pasageri, iar o parte dintre scaunele avionului se pot transforma în două paturi pentru o persoană și alte două paturi duble.

Autonomia de zbor a acestui avion este de 12.500 de kilometri, fiind suficientă pentru a zbura din Sibiu fără escală până aproape de Antarctica.

Totuși, președintele României nu va ajunge atât de aproape de Polul Sud; vizitele oficiale vor avea loc în Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal, potrivit Administrației Prezidențiale”, se arată într-o postare BoardingPass.

Administrația Prezidențială ține la secret cheltuielile cu avioanele de lux închiriate pentru Iohannis

Șeful statului apelează astfel încă o dată la un avion de lux închiriat, în condițiile în care Președinția României nu mai are o aeronavă prezidențială din 2010.

Ca și până acum, suma plătită pentru serviciile de închiriere este considerată de către Cotroceni secret de stat.

A devenit, de altfel, de notorietate faptul că Administrația Prezidențială refuză să facă publice sumele cheltuite pe avioanele de lux închiriate pentru deplasările lui Klaus Iohannis.

Astfel de aeronave private au fost folosite de șeful statului pentru deplasările sale în America de Sud, Statele Unite și Asia.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS