Cum atrage Bulgaria bani. 100.000 de euro pentru cetăţenie | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Cum atrage Bulgaria bani la buget. 100.000 de euro pentru cetăţenie

Cum atrage Bulgaria bani la buget. 100.000 de euro pentru cetăţenie

scris de M.A.
4 afisari

Străinii care doresc să devină cetăţeni bulgari vor putea să o obţină rapid, în schimbul unei sume de puţin peste 100.000 de euro.

euro

Cum atrage Bulgaria bani la buget. 100.000 de euro pentru cetăţenie

Parlamentul de la Sofia a adoptat vineri o serie de amendamente la legea pentru încurajarea investiţiilor care prevăd că un investitor străin poate obţine cetăţenia bulgară, dacă face o donaţie de 200.000 de leva (aproximtiv 100.000 de euro) către fondul naţional pentru inovaţii, transmite Moldpres. Prin această măsură, Bulgaria speră să atragă noi investiţii străine în contextul crizei financiare care a dus la o scădere bruscă a valorii investiţiilor în ultimii ani.

Parlamentul a mai decis ca investitorii să fie scutiţi de plata contribuţiilor pentru asigurare socială şi de sănătate pentru angajaţii lor, timp de doi ani. Condiţia este ca investiţia să fie într-o zonă unde rata şomajului este mai mare decît media pe ţară. Locurile de muncă create de investitor trebuie să continue să existe cel puţin trei ani, în cazul întreprinderilor mici şi mijlocii, şi cel puţin cinci ani în cel al întreprinderilor mari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult