Acasa InternationalExterne Cum îşi petrece ziua de naştere Barack Obama

Cum îşi petrece ziua de naştere Barack Obama

scris de C.P.
3 afisari

Barack Obama, care duminică împlineşte 52 de ani, şi-a început weekendul jucând golf cu prietenii, după care s-a deplasat la reşedinţa de vacanţă de la Camp David, situată într-o rezervaţie naturală montană, la aproximativ 100 de kilometri de Washington, DC.

Barack Obama

Barack Obama

Potrivit Fox News, Obama a părăsit Casa Albă sâmbătă la ora 8.00 (15.00, ora României), relativ devreme, mergând la Baza aeriană Andrews din Maryland. Acolo a jucat golf, după care a fost dus cu elicopterul la reşedinţa de la Camp David, situată tot în Maryland, la 100 de kilometri nord-vest de Washington, DC, în Munţii Catoctin.

Înainte de a pleca de la Casa Albă, consilierii prezidenţiali i-au transmis cele mai noi informaţii despre potenţialul complot organizat de reţeaua teroristă Al-Qaida, situaţie pe fondul căreia Washingtonul a emis o avertizare de călătorie la nivel global şi a închis, duminică, 21 de misiuni diplomatice din Orientul Mijlociu.

Casa Albă a precizat că preşedintele a jucat patru runde de golf cu prieteni din Hawaii şi din Chicago, precum şi cu unii angajaţi de la Preşedinţie. Printre prieteni s-au numărat Bobby Titcomb, Mike Ramos, Marty Nesbitt şi Eric Whitaker. Angajaţii invitaţi au fost Marvin Nicholson, bucătarul Sam Kass şi Reggie Love, fost consilier pe probleme politice.

Din cauza numărului limitat de locuri, doar câştigătorii de la golf – Love, Kass şi alţi doi jucători – au putut pleca alături de Obama, spre Camp David, cu elicopterul prezidenţial. Cei care au pierdut partida au mers cu maşinile. Michelle Obama s-a deplasat direct de la Washington, în mod separat, la Camp David.

Casa Albă nu a oferit prea multe detalii despre modul în care Obama îşi va sărbători ziua de naştere, sâmbătă seara şi duminică, însă mesajele de felicitare nu au întârziat. Democraţii din Camera Reprezentanţilor i-au oferit preşedintelui un tort acum două zile, iar membri ai organizaţiei de tineret a Legiunii Americane l-au vizitat la Casa Albă şi i-au cântat „La Mulţi Ani!”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult