Acasa InternationalExterne Cum nuanţează Barack Obama anunţul privind NSA

Cum nuanţează Barack Obama anunţul privind NSA

scris de D.P.
5 afisari

Preşedintele american, Barack Obama, a avertizat că serviciile de informaţii americane vor „continua să se intereseze de intenţiile guvernelor din lume”, într-un interviu acordat televiziunii germane şi difuzat sâmbătă.

Barack Obama despre reformarea NSA (foto:abcnews.go.com)

„Agenţiile noastre de informaţii, la fel ca agenţiile germane şi toate celelalte, vor continua să se intereseze de intenţiile guvernelor din lume, acest lucru nu se va schimba”, a declarat el în cadrul acestui interviu acordat televiziunii publice ZDF, înregistrat vineri, t de Mediafax.

El a asigurat că Angela Merkel nu are de ce să se îngrijoreze de această supraveghere, pentru că niciunul dintre telefoanele ei mobile nu va fi ascultat de agenţia de informaţii NSA. El a insistat asupra „relaţiilor de prietenie şi încredere” care leagă, potrivit lui, cele două ţări.

Dar departe de el ideea de a renunţa la aceste practici, a căror dezvăluire, anul trecut, de către fostul consultant al NSA Edward Snowden a afectat puternic relaţia transatlantică.

Strângerea de date de către serviciile de informaţii americane este „în serviciul obiectivelor noastre diplomatice şi politice”, a explicat preşedintele.

„Şi nu merită efortul de a avea un serviciu de informaţii dacă acesta se limitează la (colectarea de informaţii) care pot fi citite în (cotidianul american) New York Times sau în (cotidianul german) Der Spiegel. Adevărul este că prin definiţie, misiunea serviciilor de informaţii este aceea de a descoperi: ce gândesc oamenii? ce fac ei?”, a continuat preşedintele american.

Dezvăluirile de anul trecut privind presupusa interceptare a telefoanelor mobile ale unor lideri europeni, între care cel al cancelarului german, au provocat un scandal în Europa şi mai ales în Germania.

Anunţurile lui Obama de vineri, care a promis să reducă din competenţele NSA în această privinţă, au fost întâmpinate cu scepticism în Germania, ca un prim pas dar insuficient.

3 comentarii

Titircă Inimăbună 19-01-2014 - 15:41

Spionii sa spioneze deci cu moderatie, nici prea-prea, nici foarte-foarte, ci numai potrivit de bine. Dar celularele USL-ului trebuie ascultate 7 din 7 si 24 din 24, ca daca juleste ca Nastase, p-orma ce ne facem?

Oare nu sunt ei cam toti, si cu Antonescu cu tot, din PSD? Zice el ca-i liberal, dar parca lupa mea nu zice „lasa-ma sa pun numai capul” si pe urma se baga cu totul?

Ad 19-01-2014 - 16:29

Oricum , tot ce strang americanii ajunge peste tot ca daca oficial au avut un Snowden inseamna ca neoficial au o suta de Snowden despre care nu stie nimeni. Crin a facut pactul cu diavolul pentru tronul de presedinte ca oricum ei au fost aliati si colegi de loja(alianta DA).

digital 19-01-2014 - 18:14

adică pe sistemul, merkelițo, îi fi tu scroafa mea preferată dar un pic de ananas în lături tot îți voi pune!
hahaha!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult