Acasa InternationalExterne Cum s-a pregătit Obama să-l omoare pe Osama (VIDEO)

Cum s-a pregătit Obama să-l omoare pe Osama (VIDEO)

scris de D.S.S.
8 afisari

Barack Obama, preşedintele SUA, care a urmărit în direct, de la Casa Albă, operaţiunea de comando în cursul căreia a fost ucis Osama bin Laden, cu numele de cod Geronimo, a descris acest moment ca fiind „cele 40 de minute cele mai lungi din viaţa sa”.

Obama a urmarit omorarea lui Osama in direct (Official White House Photo- Pete Souza)

Obama a urmarit omorarea lui Osama in direct (Official White House Photo- Pete Souza)

Subliniind că un eşec al unei astfel de operaţiuni desfăşurate într-o ţară aliată fără informarea autorităţilor acesteia ar fi putut avea „consecinţe semnificative„, preşedintele a recunoscut că s-a gândit la două eşecuri majore ale forţelor americane: în Iran în 1980, când preşedintele Jimmy Carter a lansat o operaţiune pentru eliberarea ostaticilor reţinuţi în ambasada americană, şi în Somalia în 1993, când două elicoptere americane Black Hawk au fost doborâte la Mogadishu şi cadavrele militarilor americani au fost târâte pe străzi în faţa camerelor.

Da, absolut. Cu o zi înainte (de operaţiune), mă gândeam la acest lucru„, a declarat el.

Acelea au fost cele 40 de minute cela mai lungi din viaţa mea, cu excepţia, probabil, a meningitei de care a suferit Sasha când avea trei luni şi când aşteptam medicul să îmi spună că este bine„, a declarat Obama, referindu-se la fiica sa, într-un interviu acordat postului de televiziune CBS.

Cu atât mai mult cu cât în momentul respectiv nu exista nicio dovadă directă privind prezenţa lui Osama bin Laden în oraşul în care a fost ucis. „La sfârşitul zilei, era tot 55-45. Nu puteam spune cu certitudine că bin Laden era acolo„.

Preşedintele a declarat că a luat decizia finală joi, raidul fiind desfăşurat duminică, ora Statelor Unite. Între timp, el şi-a respectat activităţile obişnuite, păstrând cel mai mare secret cu privire la pregătirea raidului.

Foarte puţine persoane de la Casa Albă ştiau. Marea majoritate a principalilor mei consilieri nu ştiau„, a afirmat el, dând asigurări că acesta lucru îl „apăsa”.

El a urmărit cele 40 de minute ale operaţiunii în direct, după care a auzit numele „Geronimo„.

Au spus Geronimo a fost ucis. Iar Geronimo era numele de cod pentru bin Laden„, a adăugat preşedintele american.

2 comentarii

tanase marian 09-05-2011 - 14:06

voi natiuni care semanati vant si veti culege furtuna veti pieri curand si voi descreierati ai lumii,,.. vine 2012 o sa dispareti si voi vreaturi murdare,,……. an aceasta viata unde ati samanat numai rautate,,…………….

Ciu Huhu 09-05-2011 - 16:47

Obama daca-l lichidezi pe nebunul Gaddafi asa cum l-ai lichidat pe Osama vei cistiga si al doilea mandat ca presedinte!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult