Acasa InternationalExterne Cum sunt judecaţi vandalii londonezi

Cum sunt judecaţi vandalii londonezi

scris de A.P.
2 afisari

‘Să intre următorul!’, este fraza cea mai des auzită pe sălile tribunalului Highbury din Londra unde de luni se judecă peste cei 1.100 de arestaţi pentru tulburările care au izbucnit sâmbătă în capitală.

Londra în flăcări. A treia noapte de haos

Între cei acuzaţi există de la profesori de şcoală primară şi studenţi, până la foşti recidivişti şi traficanţi de droguri. ‘Acest lucru demonstrează că autorii nu sunt mereu aceeaşi’, comentează Steve Wilson, locuitor din cartierul Islington. ‘Multe ziare au spus că jafurile au fost comise de cei din clasele de jos, dar au fost şi mulţi din clasa de mijloc’, spune el supărat.

Cu o medie de 10 arestaţi pe oră, judecătorii deja nu mai fac faţă. Potrivit avocaţilor, de luni până miercuri, s-au perindat prin sala de judecată peste o sută de tineri. Afluenţa este atât de mare încât furgonetele poliţiei pline de arestaţi au făcut coadă în faţa tribunalului, care nu dispun de spaţiu suficiente în carcerele clădirii, notează joi ziarul El Pais, citat de Agerpres.

Henry K., un şomer acuzat că a vandalizat alături de alţi tineri un magazin din Hackney a fost eliberat pe cauţiune şi se va prezenta în faţa tribunalului pe 19 septembrie, când va avea loc procesul. La fel şi Adam O., în vârstă de 19 ani care locuieşte şi el în Hackney. Pe Adam poliţia l-a găsit cu o sticlă de whisky, un pachet de bilete de loterie şi 90 de lire în monede. Magistraţii i-au dar drumul pe cauţiune.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS