Acasa InternationalExterne Curtea Constituțională a Rusiei a aprobat reforma președintelui Putin care îi conferă dreptul la încă 2 mandate

Curtea Constituțională a Rusiei a aprobat reforma președintelui Putin care îi conferă dreptul la încă 2 mandate

scris de Misu Andrei
157 afisari

Curtea Constituţională a Rusiei a aprobat luni ampla reformă constituţională iniţiată de preşedintele Vladimir Putin, care îi conferă între altele dreptul la două mandate suplimentare prezidenţiale după încheierea actualului mandat în 2024, scrie Agerpres.

Instanţa supremă a publicat pe site-ul său de internet hotărârea prin care consideră că modificările propuse de preşedintele rus la textul Constituţiei sunt în conformitate cu legea. Curtea a adăugat că a trimis această decizie Kremlinului.

Putin, în vârstă de 67 de ani, se află la putere în calitate de preşedinte şi ca premier de două decenii. Astfel, Putin este liderul sovietic şi rus cel mai longeviv pe Olimpul puterii de la Moscova după dictatorul sovietic Iosif Stalin, comentează DPA.

Amendamentele la Legea fundamentală a ţării, pe care Putin le-a semnat deja, dar care nu au încă efect, sunt în conformitate cu dreptul constituţional în vigoare, concluzionează Curtea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult