Acasa InternationalExterne Curtea Constituţională a Ungariei dă liber la steagurile fasciste

Curtea Constituţională a Ungariei dă liber la steagurile fasciste

scris de L.M.
13 afisari

Curtea Constituţională a Ungariei a anulat prevederile Codului Penal care interziceau folosirea simbolurilor asociate dictaturilor comuniste şi naţional-socialiste (fasciste şi horthyste).

Curtea Constituţională a Ungariei dă liber la steagurile fasciste

Curtea Constituţională a Ungariei dă liber la steagurile fasciste

Potrivit instanţei, o interzicere a folosirii simbolurilor (steagurilor) respective poate fi justificată în interesul apărării demnităţii umane şi a ordinii de valori constituţionale, dar reglementările vizează un cadru prea larg şi îngrădesc într-un mod disproporţionat libertatea de exprimare.

Curtea Constituţională a Ungariei a apreciat că ar fi fost nevoie de luarea în considerare a scopului, modului de săvârşire şi a consecinţelor acţiunii legate de folosirea acestor simboluri,

19 comentarii

urbos 20-02-2013 - 15:28

E corect, nu carpele, desenele, statuile etc, trebuie sa intereseze legea.
Interpretarile nu trebuie sa faca obiectul vreunei legi, iar respectarea libertatii de gandire si exprimare este fundamentala.

Marius Bâtcă 20-02-2013 - 15:45

@ Urbos

Ai stat mult sa scoti asta din tine?? A fost greu? A fost usor? Ce ai scris este chiar „rodul” gandirii tale???
WOW, ce dăştept eşti Urbose!!!!
Hai, sictir!
Apropo, mai ai neamuri de genul ăsta sau esti singur in prostia asta maximă???
Până la urmă, în afară de a-ţi borî frustrările pe forumul ăsta, ai şi realizat ceva vreodată???
Dacă răspunsul este DA, despre ce este vorba???
Libertate de expresie, liberatate de exprimare, pe dracu, Urbos!! Libertatea de expresie nu se pune, în momentul în care inciţi şi militezi pentru genocid, indiferent dacă te referi la români, ruşi, americani, germani, evrei, ţigani, hinduşi, arabi, ortodocşi, catolici, baptişti, reformaţi, anglicani, luthernani, iubitori de câîni, iubittori de pisici, iubitori de iepuri, de papagali etc
URBOS, prostule, crezi ca poti sa comentezi normal?
Da, prostule, cu tine vorbesc!!!!

urbos 20-02-2013 - 18:20

Cine incita tataie? Esti diliu? Incita carpele? Incita desenele? Vorbesti in dodii. Nu stiu de ce esti astazi atat de excitat, dar ar fi bine sa te linistesti. Te faci de ras.

Marius Bâtcă 20-02-2013 - 18:28

@ Urbos
Cum naiba sa spui ca e OK la decizia CC a UNgariei??? Azi e legal sa afiseze steagurile horthyste, maine e ok si constittutional sa omoare, din nou, romani? Pai, unde dracu mergem??
Ma trezesc maine ca un retardat ungur omoara un roman ca este constitutional la ei. Eu nu am chef de glume din astea rusesti-unguresti.

urbos 20-02-2013 - 18:38

Amesteci lucrurile! Orice dictatura se BAZEAZA pe INTERZICERE! Iar cel mai grav lucru este interzicerea dreptului la libera exprimare. Simbolurile nu in seamna nimic! Ele sint reprezentari pur subiective. NU LE POTI INTERZICE! Instigarea este o FAPTA! Un lucru EFECTIV, ce poate fi probat. Nu te lupti cu carpele.
Daca vrei sa intr-adevar sa nu mai existe dictaturi si regimuri criminale, atunci tocmai asta trebuie facut, libartatea de exprimare total libera. Nu intelegi cat e de simplu sa inlocuiesri niste simboluri, cu altele si sa infaptuiesti crimele la adapostul acestor interdictii? Asta fac dictaturile, se lupta cu simbolurile, ca sa iti ia toata libertatea, inventand altele, care doar le inlocuiesc pe primele. A venit comunismul ca sa-ti interzica simbolurile naziste, facand sub semnul secerii si al ciocanului aceleasi crime! Pricepi?
Democratia e atacata perfid tocmai prin astfel de inteziceri, unde nu mai ai voie sa-ti spui parerea(nu sa inciti! ca aia e ce-am spus mai sus, cu totul altceva) despre poponari, evrei, tigani si ce mai vrei tu, in timp ce l aadapostul acestor interdictii, cei in cauza isi infaptuiesc abuzurile!
Ca Ungaria ia probabil o asemenea masura, nu din considerente democratice, e alta discutie. Dar a dezincrimina folosirea ORICAROR simboluri, este o chestie absolut corecta.

DXN 20-02-2013 - 19:39

 urbos
20-02-2013 at 18:38
Amesteci lucrurile! Orice dictatura se BAZEAZA pe INTERZICERE. Ca Ungaria ia probabil o asemenea masura, nu din considerente democratice, e alta discutie. Dar a dezincrimina folosirea ORICAROR simboluri, este o chestie absolut corecta.
 DXN
20-02-2013 at 19:23
batca, psihodobre,
Sunteti bolnavi!
PSIHIS.
Sanatate!

• שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ
20-02-2013 at 15:44
Existenta Ungariei in Europa este anacronica. Urita de vest, urita de est, urita de sud,

DXN 20-02-2013 - 19:43

Ultimele Comentarii
• 19:39 – DXN : urbos 20-02-2013 at 18:38 Amesteci lucrurile! Orice dictatura se BAZEAZA pe INTERZICERE. Ca
Dar a dezincrimina folosirea ORICAROR simboluri, este o chestie absolut corecta.
 DXN
20-02-2013 at 19:23
batca, psihodobre,
Sunteti bolnavi!
PSIHIS.
Sanatate!

• שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ

• 19:29 – DXN : Gunter Verheugen că şi-a înfiinţat o companie internaţională de lobby, iar Ponta vrea sa o adu
• 19:26 – Tache : Best Buy Forecast store closings: 200 t

DXN 20-02-2013 - 19:44

BATCA, psihoDOBRE,
Voi chiar sunteti psihopati!

tomi 21-02-2013 - 00:03

„urbos” care-i libertatea ta de expresie? Ca faci in pantaloni de placere instigind la ura contra evreilor, la expresiile tale de un primitivism feroce si o murdarie ce nu am mai intilnit? Asa te mai poti doar satisface ca de restul ai uitat demult.
Hai ma ca esti ridicol, tu te iei in gura cu redactorii si cei de pe forum sa-ti aperi dreptul la crima? Desigur in mintea ta bulversata si bolnava te vezi salvatorul lumii de pericolul evreilor vezi ca si hitler a crezut la fel.
Ce intelegi tu in libertatea ta tataie, instigarile la crima impotriva evreilor? (pot sa-ti redau cel putin o suta de texte in care indemni la eliminarea evreilor), in negarea Holocaustului si in incitari criminale impotriva Israelului.? Ai auzit tu pe cineva ca incita impotriva Romaniei si neamului romanesc? Desigur ca tu care esti roman pe cit era de chinez Napoleon, ti-e absolut perpendicular ce fac altii, tu iti urmezi programul pentru care esti platit.

urbos 21-02-2013 - 00:12

Jegosule, ce incitare impotriva Romaniei, ca deja scarbe ce sinteti ati bagat legi prin care se interzice dreptul la opinie.
Mars dreacu d-aici, infectie.

tomi 21-02-2013 - 00:45

Auzi dobre, ia vezi tu poza de la capul articolului. Vezi tu tataie ce defilare frumoasa cu steaguri si trimbite. Dobre, zau ca sint emotionat, vad acel ” tinar” din fruntea coloanei, barbat frumos si inteligent si uite chiar ma suna Parpanghel, Jean, CONGO si DXN sa-mi zica cum ca esti chiar tu cel din poza. Sa vezi si sa nu crezi, ma da arati bine dobre/////

tomi 21-02-2013 - 01:36

Ungaria a prezentat intotdeauna un pericol tarilor vecine. Asa cum instigarile ultranationaliste catre ungurii din Romania, instigari similare au loc neincetat catre Slovacia si Serbia. Ungurii nu pot sa se linisteasca cu populatia lor in continua scadere, au ajuns deja cam la 8,5 milioane, si o dau bine in jos. Tertoriul lor este o mare fosta mlastina, cu zero zacaminte, relief selenar, paduri de marimea parcului central din ARAD.
Nu ca i-asi fi admirat pe unguri vreodata, am scris de citeva ori pe forum ca o parte a familiei bunicii care locuiau in Oradea au disparut fara urma, la Auschvitz, prin zelul deosebit de mare al jandarmilor unguri care scotoceau casa cu casa dupa evrei, iar daca nu gaseau evrei erau buni si romanii de trimis la crematoriile fasciste.
Zelul si mirsavia ungurilor in timpul dictaturii fasciste a lui Szalasi a fost dusa la paranoia, au fost rechizitionate de armata toate trenurile de marfa din Ungaria cu o singura destinatie, Auschvitz, pina si nemtii s-au speriat de „harnicia” ungurilor rugindu-i sa reduca ritmul deportarilor ca nu au capacitatea de receptionare a unui numar asa de mmare de evrei in ritmul isteric in care trimiteau ungurii deportarile.
Spre deosebire de familia unchiului Felix din Oradea ocupata de unguri, soarta restului familiei care traiau pe tertoriul roman a fost complet diferit, nu a pierit nici unul din rude in perioada razboiului, romanii nu au permis deportarile si cu pretextul utilizarii muncii evreilor in ajutorul armatei romane, munci feroviare, reparatoii de drumuri, etc au salvat sute de mii de evrei. Dar cum urbos nu este roman ci ungur se vede si prisma lui psihopata de a vedea lumea, ura lui tipic ungureasca dovedeste inca odata ceea ce se sustine demult de unii de pe forum.

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 20-02-2013 - 15:44

Existenta Ungariei in Europa este anacronica. Urita de vest, urita de est, urita de sud, urita de nord. Ungaria este pe pragul prapastiei. Cu o datorie mai mare de 85% din pib, cu o politica ce a pus pe fuga si ultimii investitori, Ungaria se indreapta spre o autodistrugere categorica. Excesele antidemocratice ale Ungariei ar trebui sa ne bucure, inlesnindu-ne drumul spre o reorganizare teritoriala facuta pe fondul libertatii totale fata de UE, care nu va mai pune „botul” la cererile iredentiste ale Ungariei vecine care spera ca prin reorganizarea teritoriala a Romaniei sa creeze un culoar direct intre Budapesta si Sf. Gheorghe. Ungaria se afla la citiva pasi de campania pentru alegeri. Partidul de dreapta nationalist, FIDESZ joaca din nou pe cartea nationalismului belicos, sperind ca-si va mentine puterea. Numai ca, dupa atacurile antidemocratice la adresa presei, care presa a fost salvata printr-o interventie dura a Parlamentului European, acum, tot Parlamentul European va interveni pentru renuntarea la decizia curtei constitutionale a Ungariei in favoarea simbolurilor nazist-hortyste. O Ungarie slaba d.p.d.v.d. politic, ne avantajeaza pe noi, si nu ar trebui sa pierdem aceasta ocazie. Domnul Ponta a spus in campania electorala ca va relua cazul Gojdu. Pina acum nu a facut nimic ina ceasta directie, iar banii romanului nationalist Gojdu, ramin in continuarie in vistieria Budapestei in mod fraudulos.

Tache 20-02-2013 - 20:09

“Nemaipomenita” istorie a ungurilor
Să demitizăm puţin istoria Ungariei.
Istoria Ungariei nu se poate scrie cu adevarat fara mentionarea faptelor si evenimentelor din istoria Romaniei.

Foarte mulţi vecini si nu numai, incearca sa “demitizeze” masiv istoria românilor, în timp ce ei isi promovează intens “originile mitologice”. Să începem cu istoria Ungariei şi cu regii de la Budapesta.
http://www-personal.umich.edu/%7Eimladjov/HungarianRulers.htm

Primul rege al Ungariei a fost Ştefan. Cât de ungur a fost Stefan cel Sfint si cat de catolică a fost coroana lui şi dacă coroana a venit de la Papa de la Roma este o poveste separată (pe coroană scrie clar în greceşte că este un cadou de la un împărat bizantin, dar dacă ungurii o vor să fie de la Roma, asta este mitologia/cultura lor, ei să fie sănătoşi).

De la regele Ştefan din anul 1000 până la regele Andrei al III lea care şi-a încheiat domnia în anul 1301 a durat dinastia Arpadienilor: prima, ultima şi singura dinastie partial maghiară. După moartea ultimului arpadian Andrei al III lea, pe tronul Ungariei nu au mai urcat etnici unguri. Carol Robert de Anjou s-a născut la Neapole în Italia, Sigismund de Luxemburg s-a născut la Nurenberg, Iancu de Hunedoara era român (a fost doar regent al Ungariei) urmat de Matei Corvin şi tot aşa.

Sant mari îndoieli că vreunul dintre aceştia vorbea limba maghiară sau s-ar fi simtit onorati sa fie considerati unguri.

Tache 20-02-2013 - 23:24

Cu ani în urmă am aflat că pe la 1100 a existat un ungur student la Cambridge! Grozavă chestie, mi-am zis. Când am întrebat de numele personajului, am aflat că îl chema Cândea!… Acesta ar trebui să fie un capitol aparte: Câți sunt românii care au făcut istorie pentru Ungaria? Nu cumva si Balassa (Ballasy) – primul mare poet de limbă maghiară, era un Bălașa? Nume vechi, chiar străvechi românesc, din substratul geto-dacic.

ValVerde 20-02-2013 - 23:37

Hahahah….dar nu se poate si invers?
Ballasy sa se transforme in Bălașa ?

Daca e cum zici tu, iti dai seama ca primul mare poet al Ungariei era un roman tradator de neam si tara ? Jos romanul vindut Ungariei, Balasa.
Si sa-i cautam la maruntaie pe toti Balasa actuali, urmasi ai tradatorului Balasa care face de rusine natia romana !!!

PS „Nume vechi, chiar străvechi românesc, din substratul geto-dacic.”
Pe ce te bazezi?

urbos 21-02-2013 - 03:57

Nu prea se poate ma cap de poola necitita, caci e stiut ca romanii au fost fortati sa-si maghiarizeze numele, nu invers. Prostu dreacu.

Paul din Ohio 21-02-2013 - 02:31

Incepe sa devina CLAR ce hram poarta PPE: extremismul NATIONALIST (NAZIST) UNGAR si cel DICTATORIAL BA’SECURIST-KGBist „ROMANESC”.

Tache 21-02-2013 - 08:49

Ungurul din fotografie a supravietuit, pentru ca le-a dat armata romana mancare, stramosilor lui ! Sovieticii evrei unguri i-ar fi exterminat, ca in Ucraina.

Armata Română la Budapesta. Acei oameni minunaţi cu mitralierele lor eliberatoare si ceaunurile pline pentru ungurii înfometaţi şi copiii lor desculţi.
Inedit : Opinca pe Parlamentul Ungariei. 20 FOTOGRAFII-DOCUMENT

http://www.ioncoja.ro/amestecate/budapesta-sub-opinka-valaha/

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult