Acasa InternationalExterne Cutiile negre confirmă: Avionul MH17, doborît de o rachetă

Cutiile negre confirmă: Avionul MH17, doborît de o rachetă

scris de D.P.
4 afisari

Cutiile negre ale avionului malaezian Boeing-777, care s-a prăbușit la 17 iulie în estul Ucrainei, confirmă că acesta a fost doborît de o rachetă.

Avionul MH17, doborît de o rachetă.

‘Racheta a făcut ceea ce trebuia să facă — să doboare avionul’, a declarat, sub rezerva anonimatului, un expert european în securitate aeriană, pentru postul de televiziune american, citat de RIA Novosti.

„Potrivit experților comisiei însărcinate cu analizarea cauzelor (prăbușirii avionului de pe cursa) MH17, cauza exploziei este o decompresie legată de o explozie puternică”, a indicat Consiliul pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național pentru Securitate și Apărare al Ucrainei, Andrei Lâsenko, a declarat într-o conferință de presă la Kiev că analizele asupra cutiilor negre arată că aeronava a fost distrusă de un șrapnel provenit de la explozia unei rachete și că avionul s-a prăbușit din cauza ‘unei decompresii legate de o explozie puternică’, potrivit Reuters.

El a spus că aceste informații provin de la experții care analizează cutiile negre ale avionului malaezian doborât la 17 iulie într-o zonă din estul Ucrainei aflată sub controlul separatiștilor proruși.

Marea Britanie a fost cea însărcinată cu descărcarea datelor de la cele două cutii negre recuperate de la locul tragediei și cu predarea informațiilor anchetatorilor internaționali pentru a fi analizate.

SUA au atribuit anterior Rusiei responsabilitatea pentru doborârea avionului companiei Malaysia Airlines, acuzând Moscova de livrări de arme grele, inclusiv sisteme de rachete antiaeriene, insurgenților proruși din sud-estul Ucrainei.

Autoritățile ucrainene au acuzat rebelii din Donețk de catastrofa aeriană din 17 iulie, dar insurgenții susțin că nu dispun de sisteme atât de sofisticate care să doboare avioane la o altitudine de 10.000 de metri. Dar o serie de date, între care fotografii și înregistrări ale unor discuții telefonice între rebeli, demonstrează că aceștia dispun de sisteme de rachete sol-aer Buk.

Boeing-777 al Malaysia Airlines, care efectua zborul MH17 pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, cu 298 de persoane la bord, s-a prăbușit la 17 iulie în regiunea Donețk, doborât de o rachetă sol-aer, la o altitudine de peste 10.000 de metri, într-o zonă controlată de rebeli. Nu au existat supraviețuitori în urma catastrofei.

O echipă formată din polițiști olandezi și australieni va încerca din nou, luni, să ajungă la locul prăbușirii MH17 în estul Ucrainei, unde situația rămâne extrem de tensionată, a indicat un înalt responsabil al poliției din Sydney, citat de AFP.

Polițiști veniți la Kiev din Olanda și Australia renunțaseră în ajun să se deplaseze la fața locului, din cauza intensificării luptelor în această zonă controlată de separatiștii proruși.

16 comentarii

BULA 28-07-2014 - 18:49

Nu se spune ca avionul a avut receptorul GPS bruiat, ca sa devieze de la traiectoria normala, si a fost doborat de ucrainieni, la prdin venit de la americani. A fost inscenare, ca la 11 septembrie 2001. Americanii tin mortis sa-i atraga pe europeni in razboi contra Rusiei. Manip.uleaza opinia publica.

ciufulici 28-07-2014 - 19:06

americanii au fost foarte fraiei sa puna la punct un asemenea plan fara sa-si inchipuie ca o sa ii dai de gol chiar mai inainte de inceperea anchetei.

dar acum trebuie sa mergi repede la ONU, vezi ca o sa fie in curand o sedinta a Consiliului de Securitate, te strecori si sari pe podium si strigi aceste descoperiri tare, ca sa nu conteze daca vor sa-ti taie microofnul.

digital 28-07-2014 - 20:22

o să se strecoare mătta sub pupitru, să vezi ce muye i se pregătește ștoarfei!

UnUL 28-07-2014 - 20:36

Degețel, văd că ai fost, ești și rămâi un porc jegos.

digital 28-07-2014 - 21:05

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național pentru Securitate și Apărare al Ucrainei, Andrei Lâsenko, a declarat într-o conferință de presă la Kiev că analizele asupra cutiilor negre arată că aeronava a fost distrusă de un șrapnel provenit de la explozia unei rachete și că avionul s-a prăbușit din cauza ‘unei decompresii legate de o explozie puternică’, potrivit Reuters.

foarte tare, d-aia defilau olandezii cu morții în dricuri mercedes ca la paradă?!
sărbătoreau ceva, cumva, de-i purtau ca de ziua națională!?

Antibasistul 28-07-2014 - 21:09

Porcul basist un NUL, striga porcii!!!

UnUL 28-07-2014 - 22:35

Bășinel, tu ești un infect susținător al porcilor. Dacă ai impresia că limbajul ordinar al lui Degețel este conform cu regulile bunului simț…

Antibasistul 28-07-2014 - 23:03

un NUL nebunul basist, tu esti porcul, nu cel la care strigi porc!!!

UnUL 28-07-2014 - 23:25

Deci aderi la limbajul infect și suburban al lui Degețel. Înseamnă că ești de aceeași teapă cu el. Cine se aseamănă se adună.

Antibasistul 28-07-2014 - 23:37

Numai un porc poate zice porc unui om!!!

UnUL 29-07-2014 - 00:22

Când vorbești porcării, când toată postarea se reduce la pornografie, la referințe sexuale – în plus legate de mame – cum poate fi numită „om” persoana în chestiune?

Antibasistul 29-07-2014 - 00:41

O poți numi badaran, mitocan ca Basescu!

UnUL 28-07-2014 - 19:41

Altă idioțenie!

Antibasistul 28-07-2014 - 21:09

Alt idiot, un NUL!!!

jan dinu 28-07-2014 - 21:14

TOT prost ramai mah — Carcalete — !!
Este bine sa mao ieshi afara din redactie la aer
poate-ti face bine la neuroni !
JD-USA

briel 28-07-2014 - 20:14

Asta s-a stiut din ziua unu.
Cu mult mai interesant este sa aflam ce contine inregistrarea ce apartine turnului de control al traficului aerian. Aceasta se afla in posesia serviciului secret ukrainean, desigur si nu se aude in public o astfel de cerere. Nici Olanda, tara cu cele mai mari pierderi umane, nu pomeneste nimic despre inregistrarea asta. Un aliat de nadejde …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult