Acasa InternationalExterne Cutremur cu magnitudinea 7,1 în Italia

Cutremur cu magnitudinea 7,1 în Italia

scris de A.P.
10 afisari

Un cutremur puternic s-a produs, duminică dimineaţă, în centrul Italiei, a anunţat Institutul american USGS, citat de Reuters. Seismologii italieni au revizuit magnitudinea seismului la 6,1 de la 6,5, după ce iniţial USGS anunţase o magnitudine de 7,1. Potrivit Institutului italian de Geofizică a Pământului, epicentrul a fost localizat la 10 kilometri adâncime. Martori ai seismului au declarat că mai multe clădiri, inclusiv două biserici s-au prăbuşit peste persoane aflate înăuntru, relatează La Repubblica.

curemur italiaMai multe clădiri, inclusiv două biserici, s-au prăbuşit peste oameni în urma seismului, spun martori

Martori ai seismului de duminică dimineaţă, din centrul Italiei, au declarat că mai multe clădiri, inclusiv două biserici s-au prăbuşit peste persoane aflate înăuntru, relatează La Repubblica.

Locuitori din Tolentino (regiunea Marche) au declarat că s-a prăbuşit o biserică în care se aflau circa 30 de credincioşi care asistau la slujba de duminică.

La Norcia, s-a prăbuşit catedrala în care se aflau mai mulţi călugări, dar şi credincioşi.

La Amatrice, cel puţin doi oameni au fost scoşi de sub dărâmături.

“Totul s-a prăbuşit, văd coloane de fum, este un dezastru”, a spus primarul din Ussita, unde centrul istoric a fost evacuat în totalitate.

Primar din Italia: “S-a deschis pământul, este fum, un dezastru”

Primarul din localitatea Castelsantangelo (centrul Italiei), Mauro Falcucci, aflată în apropiere de epicentru, a declarat că în localitatea pe care o administrează s-au prăbuşit numeroase clădiri în urma seismului produs duminică, la ora locală 7.41 (8.41 ora României), în Peninsulă, relatează La Repubblica.

“Eu sunt la Fano, unde locuiesc, dar mi s-a spus că există (clădiri – n.r.) prăbuşite, că este un dezastru! S-a deschis pământul, este fum, un dezastru. Sper că încăpăţânaţii care rămăseseră la Santangelo s-au mutat în cursul nopţii”, a declarat edilul.

Cutremurul, care a avut epicentrul localizat între Marche şi Umbria, în zona afectată deja de seismele din 24 august şi de săptămâna aceasta, a fost resimţit în tot centrul Peninsulei, inclusiv la Roma, unde oamenii au ieşit în stradă.

Localităţile cele mai apropiate de epicentru sunt Castelsantangelo, Norcia şi Preci.

Presa locală scrie că seismul a fost resimţit şi în Croaţia şi Bosnia Herţegovina.

Cutremurul a fost urmat deja de mai multe replici, dintre care cea mai puternică a avut magnitudinea 4,9.

viewscnt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult