Acasa InternationalExterne Cutremur cu magnitudinea de 7,9 în Nepal (video)

Cutremur cu magnitudinea de 7,9 în Nepal (video)

scris de Z.V.
10 afisari

Un cutremur cu magnitudinea de 7,9 s-a produs sâmbătă la 35 de km est de localitatea Lamjung în Nepal, a anunțat Institutul geologic al SUA, relatează Xinhua, Reuters și DPA.
cutremur nepalCutremurul a avut loc la 06.11 GMT la o adâncime de 11,9 km, potrivit Institutului Geologic al SUA, și a fost simțit și în India, Bangladesh și Malaezia, transmit agențiile de știri.

Potrivit Reuters și Xinhua, sute de  persoane au murit în capitala nepaleză Kathmandu. Există temeri că numărul celor răniți sau decedați ar putea evolua în următoarele ore, transmite Xinhua.

‘Acesta este un cutremur din categoria celor puternice’, a declarat Mohammad Shah Alam, directorul adjunct al departamentului meteorologic din Bangladesh, citat de DPA. Oamenii au ieșit din locuințe în New Delhi și se află pe străzi, iar unii dintre aceștia se îndreaptă spre spitale, transmite televiziunea indiană NDTV, transmit Reuters și DPA.

Potrivit unor martori, numeroase clădiri din capitala Kathmandu au fost afectate, dar și din orașe mai îndepărtate din nordul Indiei, precum New Delhi, Kolkata sau Gauharti Patna, relatează Xinhua și Reuters.

Un ofițer de poliție din statul indian Bihar a declarat că liniile telefonice au fost inundate de apeluri de la oameni din toate zonele populate, pentru moment nu se cunosc date despre pagubele înregistrate, scrie Reuters.

Potrivit corespondentului Reuters la Kathmandu mai multe clădiri și pereții multor locuințe s-au prăbușit.

În New Delhi cutremurul a durat timp de un minut sau poate chiar puțin peste un minut, transmit televiziunea indiană NDTV și agenția DPA.
Un nou cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,7 grade, s-a produs in aceeasi zona de la nord-vest de Kathmandu la ora 6h45min UTC (ora locala 12h30min). Anterior acestuia, o replica de magnitudine 5,5 s-a inregistrat la ora 6h38min UTC (ora locala 12h23min). Alte replici, cu magnitudini de peste 5,0 grade, s-au inregistrat in primele zeci de minute dupa seismul de magnitudine 7,8, cel mai puternic inregistrat in Himalaya in ultimii cel putin 10 ani.
Cutremurul a fost resimtit in Nepal, dar si in India si in Pakistan.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult