Acasa InternationalExterne Cutremur de 4,2 grade în Bulgaria

Cutremur de 4,2 grade în Bulgaria

scris de Ziua Veche
0 afisari

Un cutremur a fost resimţit în jurul orei 23.00, joi, în nord-estul Bulgariei. Potrivit datelor preliminare ale Institutului Naţional de Fizică a Pământului de la Sofia, seismul a avut magnitudinea 4,2 grade pe scara Richter, iar epicentrul lui s-a aflat nu departe de oraşul Provadia (regiunea Varna), transmite Agerpres. Cutremurul a fost resimimţit în oraşele Varna, Şumen, Dobrici şi Ruse, la graniţa cu România. Există informaţii despre daune materiale minore.

0 comentariu

ioan 22-04-2010 - 15:12

Este onorabil ce faceti.
Multi „functionarasi” nu stiu ce inseamna contabiliceste sa extragi datele din statele de plata (aflate poate in 3 sau 4 arhive)pe o perioada de 35 de ani luna de luna si sa faci media anuala a punctajului, pentru un anumit cadru militar. Statele de plata se pastreaza in arhive 50 de ani. Ce facem cu cei care nu ii mai gasim? Cate procese vor fi intentate si cat vor costa aceastea statul roman?
Cati functionari si cu cate costuri se va face recalcularea pensiilor pe baza principilor enuntate in proiectul de lege. Acel proiect este o utopie. Punerea lui in parctica ar costa mai mult ca si palta pensiilor la cursul actual.
Acestor pensionari militari le-au fost restrictionate niste drepturi constiotutionale fata de celelate categorii sociale si au fost acceptate restrictiile tocmai pentru ca beneficiau de un sistem stimulativ (nu priveligiat de pensionare) avanad in vedere si speranta redusa de viata a militarilor in raport cu celelate categorii sociale. Dl Boc are „meritul” de a diviza societatea si a-si descredita propria armata cu care in caz de conflict ar trebuii sa mearga la razboi. Regulile jocului nu se schimba in timpul meciului! Rusinoasa prestatia Dl-ui Boc din Senat de miercurea trecuta. Ce s-ar intampla daca armata Romaniei ar actiona cu atata imaturitate ca si premierul nostru! La ura urmei armata este un pilon e stabilitate a acestuti stat. In ’89 Dl. Iliescu cand a preluat puterea a spus ca …”FSN bazandu-se pe armata ….,” preia… etc.A se vedea arhive! Se pare ca acest lucru s-a uitat, datorita faptului ca unii au profitat prea mult de putere, s-au imbuibat si mai nou au uitat de cei care i-au urcat pe scaune.
Este greu de inteles atitudinea ministrului Seitan, care nu are dimensiunea realitatii si se conduce dupa chestiuni de ordin emotional. S-au poate malefice!

Vlad 22-04-2010 - 15:38

CE AR SPUNE DOMNUL BOC DACA SI ARMATA AR FACE GREVA ,CU TOATE CA-I ESTE INTERZIS PRIN LEGE ??? CUM TOTI BUGETARII FAC GREVA DE CE NU SI CADRELE MILITARE SI S.G.V. CARE SUNT BUGETARI SA FACA SI EI GREVA SA-SI APERE INTERESELE ,CA LOR NU LE APARA NIMENI NU EXISTA SINDICAT IN ARMATA !!

usla 23-04-2010 - 06:32

Interesul este sa nu scada pensiile, in integralitatea lor ! Orice cedare este, de fapt, o tradare ! Iar activii din sistem sa nu creada ca nu-i priveste problema ! NU SE ACCEPTA SCADERI ALE PENSIILOR SI ORICE FEL DE RECALCULARE ! bRAVO REZERVISTILOR DE LA sARAIEVO !

Radu 23-04-2010 - 11:41

Onorabile domn. Asmai adauga ceva la cele aratate de d-voastra. Daca Boc et& tot e pus pe incalcarea legislatiei in general si a Constitutiei in special, atunci toti militarii sa ceara in instanta calcululdiferentei de ” 8 productiv ‘ cat au stat suplimentar, sali calculeze diferenta de solda. Sa vedem in cat timp ,vor reusi sa faca acest lucru. Ma gandesc ca fiind o cerere in instanta, o vor onora !!!. Mai am o nedumerire. daca pentru militari, angajatorul a fost statul roman,de ce nu indreapta boc impotriva statului ??? dar… mai exista si un dar, statul si-a luat masuri de siguranta si s-a ‘blindat ” cu legi organice in domeniu. Ce-i de facut ??.

nicolae 23-04-2010 - 18:41

Cautarea prin arhive va cadea in sarcina pensionarului dupa primirea Deciziei si a pensiei recalculate si poate dura ani de zile de la contestarea ei in instanta. In multe cazuri beneficiarii unui eventual proces castigat vor fi mostenitorii…!!!

ioan 25-04-2010 - 07:54

In acest caz statul de drept s-a dus naibii.De fapt el a inceput deaja sa se rostogoleasca si nu stiu cine il va opri! Acest lucru presupune ca se vor da pensii din burta dupa muschii cuiva.
Sper sa ramana o gluma. Cat priveste abureala cu recalcularea doar a pensiilor pana la 3000 RON premierul si dl. Seitn nu vor decat sa linisteasca spiritele divizand armata. Numai niste ignoranti pot crede acest lucru din moment ce prevederile proiectului de lege nu prevad asemenea exceptii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS