Acasa InternationalExterne Cutremur de 7,4 grade în Alaska. Avertisment de tsunami

Cutremur de 7,4 grade în Alaska. Avertisment de tsunami

scris de D.S.S.
2 afisari

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,4 s-a produs joi seara în insulele Aleutine, situate la vest de Alaska, a anunţat institutul american de geofizică USGS. Pentru moment, nu există informaţii despre victime sau pagube materiale.

Centrul de alertă pentru tsunami din Alaska şi coasta occidentală americană (WCATWC) a lansat un avertisment, cerându-le persoanelor care locuiesc pe coastă să se „deplaseze imediat spre interior, în zonele înalte şi să stea departe de toate porturile şi braţele mării”.

Cutremurul s-a produs joi seara, la ora 18.09 (vineri, 06.09 ora României), în insulele Fox, la 163 de kilometri est de portul Atka şi la aproximativ 1.680 de kilometri vest/sud-vest de principalul oraş din Alaska, Anchorage, a precizat institutul american de geofizică USGS, într-un comunicat. 

Centrul de alertă pentru tsunami din Alaska şi coasta occidentală americană (WCATWC) a lansat un avertisment, cerându-le persoanelor care locuiesc pe coastă să se „deplaseze imediat spre interior, în zonele înalte şi să stea departe de toate porturile şi braţele mării„.

Cutremurul s-a produs joi seara, la ora 18.09 (vineri, 06.09 ora României), în insulele Fox, la 163 de kilometri est de portul Atka şi la aproximativ 1.680 de kilometri vest/sud-vest de principalul oraş din Alaska, Anchorage, a precizat institutul american de geofizică USGS, într-un comunicat.Insulele Aleutine aparţin statului american Alaska. Arhipelagul are circa 300 de insule mici, vulcanice, şi este afectat în mod frecvent de seisme.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult