Acasa InternationalExterne UPDATE – Cutremur devastator de 8,1 în Mexic. Alertă de tsunami

UPDATE – Cutremur devastator de 8,1 în Mexic. Alertă de tsunami

scris de A.B.
22 afisari

UPDATE – Enrique Pena Nieto, președintele Mexicului, a declarat că seismul care s-a produs în noaptea de joi spre vineri a avut o magnitudine de 8,2 și a fost cel mai puternic cutremur înregistrat în această țară în ultimul secol, informează AP în varianta online.

Președintele mexican a dezvăluit că au fost înregistrate deja 62 de replici ale seismului și că este posibil ca una dintre replicile viitoare să aibă o magnitudine de până la 7,2.

Cutremur devastator de peste 8 grade s-a produs în sudul Mexicului într-o regiune de coastă în noaptea de joi spre vineri, zguduind clădirile din centrul și sudul țării. În timpul seismului, numeroase persoane au ieșit din casele lor și au început să fugă pe străzile din Ciudad de Mexico, informează Reuters.

Magnitudinea seismului a fost revizuită în creștere de USGS, la 8,1. În schimb, tot USGS estimează acum o adâncime mai mare a cutremurului decât cea indicată inițial (de 33-35 km): 70 de kilometri. Seismul a fost urmat deja de patru replici, toate mai mari de 5 (între 5,2 și 5,7).

Agenția de protecție civilă din Mexic a anunțat că acesta a fost cel mai puternic seism din această țară de după devastatorul cutremur de pământ din 1985 care a distrus numeroase clădiri și a ucis câteva mii de oameni.

Locuitorii din Ciudad de Mexico au ieșit pe străzi în pijamale, iar alarmele au început să sune imediat după seism, care s-a produs cu puțin timp înainte de miezul nopții, a precizat un martor, citat de Reuters. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în mai multe cartiere.

„Nu am fost niciodată într-o zonă în care pământul să se miște atât de mult. Prima dată am râs, dar apoi luminile s-au stins și nu știam ce să fac. Aproape că am căzut peste balustradă”, a spus Luis Carlos Briceno, un arhitect în vârstă de 31 de ani, care vizita orașul Ciudad de Mexico.

Epicentrul seismului s-a aflat la 123 de kilometri sud-vest față de orașul Pijijiapan, la o adâncime de 33 de kilometri.

Potrivit DPA, o alertă de tsunami a fost emisă pentru mai multe state din regiune — Mexic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Honduras și Ecuador—, a anunțat US Tsunami Warning Centre.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult