Acasa InternationalExterne Cutremur în Spania. Cel puţin 10 morţi-VIDEO

Cutremur în Spania. Cel puţin 10 morţi-VIDEO

scris de Z.V.
9 afisari

Cel puţin zece persoane au murit, miercuri după-amiază, în Lorca (Murcia, Spania), în urma a două cutremure cu magnitudinea de 4,5 grade pe Richter, respectiv 5,1 grade, anunţă cotidianul El Pais. Alte zeci de persoane au fost rănite. Seismele au fost simţite şi la Madrid. Potrivit BBC, acestea sunt cele mai grave cutremure din ultimii 50 de ani din Spania.

Cutremur in Spania

Cutremur in Spania

Zece oameni au murit, miercuri după-amiază, în urma a două seisme care au lovit sud-estul Spaniei. Cutremurele au avut loc în zona Murcia, aflată în partea sud-estică a Peninsulei Iberice, în jurul oraşului Lorca. Potrivit cotidianului spaniol El Pais, un seism a avut magnitudinea de 4,5 peRichter, iar celălalt de 5,1.

Cel mai puternic şi mai distructiv s-ar fi produs la ora 19, în timp ce primul ar fi avut loc în jurul orei 17.00, informează La Vangardia.

Tunelul care duce în direcţia Andaluzia a fost blocat de vehicule. În oraş a fost activat planul de urgenţă, fiind semnalate numeroase pagube materiale. Circulaţia feroviară a fost oprită.

În Lorca, panica s-a instalat rapid printre locuitori: “Suntem foarte nervoşi, pentru că ne temem că vor urma alte cutremure”, a declarat pentru El Pais, o localnică. “Primul cutremur a durat ceva mai mult, dar a fost mai lent, al doilea, mai intens”, a adăugat femeia.

În regiunea unde s-a produs cutremurul există o comunitate numeroasă de români.

O echipă de filmare a TVE a fost aproape să fie zdrobită de zidurile unei clopotniţe care s-au prăbuşit din cauza cutremurului din Lorca.

Clopotnita care s-a prabusit in urma cutremurului

Clopotnita care s-a prabusit in urma cutremurului

Imagini şocante surprinse de cameramanii televiziunii spaniole miercuri după-amiază. O echipă de filmare a TVE a fost la un pas să fie zdrobită de zidurile unei clopotniţe care s-au prăbuşit într-o fracţiune de secundă din cauza cutremurului din Lorca.

Autorităţile române de la Sevilla se află în contact permanent cu autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victimele seismului din estul Spaniei se află şi cetăţeni români, a declarat directorul general al Departamentului Comunicare din MAE, Doris Mircea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult