Acasa InternationalExterne Cutremur puternic, cu magnitudinea 6,3 în Albania. Cel puțin 15 morți și 180 de răniți

Cutremur puternic, cu magnitudinea 6,3 în Albania. Cel puțin 15 morți și 180 de răniți

scris de Misu Andrei
128 Afisari

Un cutremur puternic s-a produs în timpul nopţii în Albania. Mai multe clădiri s-au prăbuşit şi oamenii au ieşit panicaţi în stradă când locuinţele au început să se zdruncine în timp ce dormeau. Cu magnitudinea 6,3, este cel mai puternic cutremur care s-a produs în Albania în ultimele decenii.

15 oameni au murit în urma cutremurului produs în Albania. Mulți oameni sunt în continuare prinși sub dărâmături. Operațiunile de salvare sunt în desfășurare.  România va trimite o echipă de salvare în Albania, anunță Raed Arafat, șeful DSU. 52 de români vor ajunge, cu două avioane MapN, în cursul zilei de marți, pentru a ajuta la căutarea celor prinși sub dărâmături. 

Ambasada României la Tirana a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate în urma cutremurului produs la data de 26 noiembrie 2019, în apropierea orașului Durres, Republica Albania. Pănâ la acest moment, autoritățile locale nu au notificat misiunea diplomatică cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul ambasadei nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident”, se arată într-un comunicat al MAE.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult