Acasa InternationalExterne Cutremur, tsunami, pericol nuclear… Hop şi vulcanul! (Video)

Cutremur, tsunami, pericol nuclear… Hop şi vulcanul! (Video)

scris de A.P.
3 afisari

Un vulcan a erupt în Japonia, complicând şi mai mult problemele cu care se confruntă această ţară.

Vulcanul Shinmoedake din sud-vestul Japoniei a erupt duminică aruncând cenuşă şi lavă la peste 3000 de metri în aer.

Vulcanul Shinmoedake, colac peste pupăza nenorocirii japonezeErupţia a distrus geamurile pe o rază de şase kilometri, semănând încă mai multă teroare într-o ţară şi aşa greu încercată, scrie Daily Mail.

O zonă de un kilometru şi jumătate împrejurul vulcanului, situat în sudul Insulei Kyushu, a fost evacuată. Sute de oameni au părăsit regiunea în vreme ce peste munte ploua cu cenuşă fierbinte.


Nu este clar încă dacă erupţia, la 1500 de kilometri de epicentrul cutremurului de vineri, poate fi pusă în legătură cu marele seism.

Vulcanul Shinmoedake, de 1421 de metri, este unul extrem de activ, fiind a doua oară că erupe în acest an.

Japonia a fost până acum zguduită de peste 300 de replici după seismul de vineri, iar experţii nu pot prognoza dacă vor urma şi altele.

3 comentarii

briel 14-03-2011 - 18:48

Un seismolog canadian a zis la tv ca replicile (adica niste cutremure in toata legea … la 6.6 grade) pot dura si o luna de zile. Reactoarele nucleare n-au nici o sansa …
Domnul sa fie cu ei.

denali 14-03-2011 - 19:01

Sa vedem daca enoriasii Bisericii Ecologiste Fundalmentaliste , se vor grabi sa faca „studii” si sa calculeze cate toxine , gaze de sera si sulfuri acest vulcan va emana…

Dar binenteles aceste „studii” nu se vor face , ptr. ca nu promoveaza Dogma acestui Cult si nu contribuie la inbogatirea sarlatanilor care vand ulei de sarpe modern, cunoscut si subdenumirea de : mori de vant sau panouri solare…

Europeanuul 17-03-2011 - 22:05

Alamar,

Spatiul asiatico-pacific dispune de cea mai dinamica crestere economica (si a cererii de energie) din lume. Desi cutremurele si catastrofele naturale sunt foarte frecvente in aceasta regiune (tsunami-ul din 2004 sau seismele devastatoare din Pakistan, China, Iran, Indonezia sunt doar cateva exemple), densitatea centralelor nucleare in aceasta regiune creste (in mod ironic?)

Numai in China urma sa fie lansate in urmatorii 4 ani 28 de reactoare nucleare, Coreea de Sud planificase sie a sa adauge 14 reactoare noi celor 20 existente. Tot mai multe tari in curs de dezvoltare precum Indonezia, Malaezia, Iran, Pakistan isi doresc accesul la aceasta forma de energie (momentan relativ ieftina).

Poate cineva ignora faptul ca teritoriile acestor tari sunt zguduite cu regularitate de cutremure, uragane si eruptii vulcanice? Poate cineva asigura riscurile asociate cu catastrofe nucleare? Poate cineva garanta securitatea si sanatatea oamenilor (si nu numai a oamenilor) pe suprafete extinse, la nivel continental?

Trebuie luate in considerare noi solutii pentru a acoperi cererea imensa de energie (petrolistii nu pot astimpara foamea de nergie la nivel global) Wake up si spune „hello” noii epoci: epoca energiilor regenerabile.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult